Újra bíróság elé áll Szilágyi István gyilkosa

SZILÁGYI István CSELEKVÉS integet Közéleti személyiség foglalkozása művész SZEMÉLY színész welcome-drink
Budapest, 2017. szeptember 7. Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az ismert színészt, Szilágyi Istvánt tavaly gyilkolta meg a saját fia, halálra verte egy kalapáccsal. A 49 éves férfi korábban is többször megverte az apját, de egy esetet leszámítva, a szülei sohasem tettek ellene feljelentést. A férfi letartóztatását a gyilkosság után gyorsan elrendelte a bíróság, de a pszichés állapota miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került, ott is van a mai napig. A gyilkos pénteken újra bíróság elé áll.
Vágólapra másolva!

A középkorú férfi együtt élt szüleivel, az ismert színésszel Szilágyi Istvánnal és feleségével, Jolánnal. Rendszeresen ivott, az alkohol és a pszichés problémái miatt pszichiátriai kezelés alatt állt, ami miatt különböző gyógyszereket szedett.

Amikor ivott, rendszeresen bántotta, verte a szüleit. Szilágyi Istvánt egyszer úgy megverte, hogy az idős férfit kórházba kellett vinni.

Mindezek ellenére a szülők kitartottak mellette. A sok támadás közül csak egyszer indult a férfi ellen eljárás.

Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Meggyilkolta az apját

Tavaly tavasszal, május 3-án, a férfi 17. kerületi otthonukban összeveszett az apjával, majd

egy kalapáccsal és ököllel többször megütötte. A 82 éves Szilágyi István a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Amikor ezt a színész felesége, Jolán észrevette, sokkos állapotban átrohant a szomszédos vegyesboltba, hogy segítséget kérjen. A színész holtteste mellől vitték el a fiát.

Rendőrök a gyilkosság helyszínén Fotó: Polyák Attila - Origo

Két nappal a gyilkosság után a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került.

Mindent tagadott a gyilkos

Egy korábbi tárgyalásán a férfi azt állította, hogy az apja támadt rá és ő csak védekezett. Tehát a gyilkosságot tagadta, azt viszont nem, hogy használt kalapácsot az apja ellen.

Azt hajtogatta, hogy egy ismeretlen végzett vele, aki őt is leütötte.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Az ügy tárgyalása holnap, tanúk meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberöléssel vádolja a színész fiát.