Az autópályán keresztülszaladva menekült egy migránscsempész az M5-ösön

szerb embercsempész
szerb embercsempész rohangált az autópályán
Vágólapra másolva!
Pár perccel az akciója után letartóztatták.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a Pest megyei rendőrök a Készenléti Rendőrség munkatársaival október 15-én 11 óra 40-kor akartak kivezetni egy, az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalán nagy sebességgel haladó, magyar autót.

A sofőr figyelmen kívül hagyta a megállásra vonatkozó rendőri jelzéseket és tovább nyomta a gázpedált.

Néhány kilométer után hirtelen lefékezett, kiugrott a kocsiból, átugrott a szalagkorláton és átszaladt az autópálya Kecskemét felé vezető oldalára, ahol a forgalmi sávokat átszelve, a vadfogó hálón átmászva az erdő felé vette az irányt.

A rendőrök öt perccel később megbilincselték.

A 36 éves szerb férfit, valamint a sorsára hagyott autóban utazó a magukat szír állampolgárnak valló, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudó, hat külföldit elfogták és a kapitányságra vitték.

szerb embercsempész rohangált az autópályán Forrás: Police.hu

Meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz a migránsokat. A szerb férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés gyanúja miatt indított eljárást. Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.