Karácsony Gergely összevissza beszél, zsarolással vádolta Gyurcsányt, aztán megijedt tőle

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél ellenzék főpolgármester-jelölt kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása polgármesterjelölt politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY vála
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Szórakoztató fordulatot vett a Gyurcsány-show előadása. A csapnivaló városvezetői tevékenysége és az általa létrehozott hazugságspirálnak köszönhetően annyira összeomlott a támogatottsága Karácsony Gergelynek, hogy megbukott, és így főnöke, Gyurcsány félreállította. A szerencsétlenkedő főpolgármester azóta zavarosan, összevissza, saját magának teljesen ellentmondva nyilatkozik. Nemrég egy újságírói kérdésre válaszolva Karácsony azzal vádolta meg Gyurcsány Ferencet, hogy a baloldal vezetője sms-ekben szokta őt zsarolni. Ezután Gyurcsány a közösségi oldalán felszólította Karácsonyt, hogy tegye publikussá a kompromittálónak vélt üzeneteket. Ezután a főpolgármester megijedt, és azt mondta, hogy mégsem zsarolta őt a baloldal vezetője. Teljes a fejetlenség a bukott főpolgármester körül.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely a héten egy szerdai interjújában azt állította, hogy hosszú a listája a politikusoknak, akik megpróbálták már megzsarolni. Konkrétan a főpolgármester az újságírói kérdésre ezt válaszolta:

Karácsony Gergely körül teljes a zűrzavar Forrás: MTI/Mónus Márton

Tehát a főpolgármester beismerte azt a nyilvánosság előtt, amit sejteni lehetetett, mégpedig azt, hogy ő a baloldal vezetőjének a bábja, hiszen Gyurcsány Ferenc foglya az általa is említett zsarolások révén.

Az Origo már korábban beszámolt arról, hogy Karácsony Gergely kizárólag Gyurcsány Ferenc és a DK embereivel töltötte fel a Főpolgármesteri Hivatal kulcsfontosságú pozícióit. Gyakorlatilag a súlytalanná vált Karácsony elismerte azt, ami eddig is teljesen nyilvánvaló volt, mégpedig azt, hogy a városházán teljes mértékben Gyurcsány Ferenc irányítja őt.

A főpolgármester maga ismerte be, hogy a DK elnöke őt szokta zsarolni.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony szavai nem egyszeri alkalomra, hanem egy folytatólagos cselekményre utalnak. Másfelől megmosolyogtató az az ügyetlen megnyilvánulás, amellyel tulajdonképpen Karácsony elismeri azt, hogy a zsarolás a baloldalon a rendszer, a működés szerves része.

Nem váratott sokáig magára a dörgedelmes reakció Gyurcsány Ferenc részéről, aki a közösségi oldalán üzent Karácsonynak. A baloldal kizárólagos vezetője a bejegyzésében felszólította Karácsony Gergelyt, hogy tegye közzé a zsaroló sms-eket, amelyek a birtokában vannak.

Gyurcsány Ferenc sokat sejtetően azt írja bejegyzésében:

majd közölte,

Jól látható módon Gyurcsány Ferenc rászólt a túl sok mindent elkotyogó Karácsony Gergelyre. Karácsony szavai miatt most láthatják az emberek, hogy mi is zajlik valójában a színfalak mögött, amit az Origo már többször is részletesen megírt.

Miután a baloldal vezetője rászólt Karácsonyra, nem telt el sok idő, és a tőle elvárható módon megijedt, és visszatáncolt a zsaroló sms-ek nyilvánosságra hozatalától.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony azt ugyan elismerte, hogy vannak a birtokában ilyen jellegű üzenetek, de egy nevetséges magyarázat miatt mégsem hozza azokat nyilvánosságra:

A bukott politikus hozzátette:

Karácsony a későbbiekben tovább folytatta a pávatáncot. Finomítani, árnyalni kezdte a korábbi kijelentéseit.

Az utolsó nyilatkozatai egyikében a főpolgármester egész egyszerűen azt mondja, hogy mégsem zsarolta meg őt Gyurcsány Ferenc.

Arra a kérdésre, hogy zsarolás esetén miért nem fordult a rendőrséghez, az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta a műsorvezetőnek:

Majd ezt követően korábbi állításait jelentéktelen színben tüntette fel:

Karácsony szerint nagy baj lenne, ha ezekkel az sms-ekkel kellene szórakoztatni egymást egy ilyen időszakban. Majd közölte egy rádióbeszélgetésben, hogy a Gyurcsány Ferenc sms-eire vonatkozó kijelentése egy olyan sajtóbeszélgetésen hangoztak el, ahol kijelentette, hogy most politikailag egy turbulens időszakban vannak, amin túl kell lépni.

Egy olyan politikusról beszélünk, akinek nincs határozott véleménye, aki összevissza nyilatkozik és nem cselekszik következetes módon.

Teljesen nyilvánvaló az, hogy Karácsony Gergely birtokában vannak valamilyen szöveges üzenetek, de mivel annyira durvák lehetnek, inkább meggondolta magát, és ezért kezdett egy szerencsétlen pávatáncba. Ha Karácsony Gergely szeretné kitölteni a főpolgármesteri mandátumát akkor mindenképp szüksége lesz a főnökére, Gyurcsány Ferencre és támogatására.