Hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie két férfinek, mert áprilisban rendőrökre támadtak Nógrád megyei otthonukban. Az egyikük egy láncfűrésszel ment nekik. Elkapták a láncfűrészes támadót és a másik férfit is. 

Áprilisban egy Nógrád megyei településen csendháborításról érkezett bejelentés. A helyszínre érkező rendőrök azt tapasztalták, hogy a ház udvarán két részeg hangosan hallgat zenét. Többször is felszólították a testvérpárt, hogy igazolják magukat, de nem engedelmeskedtek ennek. 

A megalapozott gyanú szerint a 33 éves és a 20 éves férfi fenyegette a rendőröket, 

miközben olyan kijelentéseket tettek, hogy 

vannak még a házban hatan, úgy gyertek be, szét lesztek verve, ha bejöttök a házba, azt nem hagyjátok el élve. 

Aztán az idősebb a ház mögül előhozott egy benzinmotoros láncfűrészt. Elindította, és a rendőröknek azt kiabálta, hogy 

ha bejöttök, szét lesztek darabolva. 

A férfi elindult a rendőrök felé, majd a kapu előtt a kerítésen belül két méterre megállt, letette a járó motorú láncfűrészt, és közölte, hogy ha bejöttök, ez vár titeket, majd újra a kapuhoz ment és folytatta a rendőrök szidását.

Tekintettel arra, hogy a támadók a jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal és fenyegetéssel akadályozták, a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt gyanúsítottként hallgatta ki őket.

Egyiküket a bűncselekmény súlyosabban minősülő, felfegyverkezve elkövetett alakzatával. Az idősebb férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen, az öccse pedig egyszerűen nem tett vallomást.