Márki-Zay Péter bevallotta, baloldali kormányt akar alakítani

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely
Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Miután Karácsony Gergely annyira amortizálta népszerűségét a sikertelen városvezetés, a sorozatos botrányok és a kínos hazugságai miatt, Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője új embert rakott a kirakatba. Márki-Zay Pétert tolták előtérbe, neki kell eljátszani a korábban Karácsonynak szánt szerepet. Márki-Zay Péterről azt kell tudni, hogy hódmezővásárhelyi polgármesterként már régen paktumot kötött Gyurcsánnyal, saját előrelépése érdekében karrier-baloldaliként törtet előre. A hódmezővásárhelyi polgármestert hiába próbálják Gyurcsányék jobboldalinak beállítani, korábban már többször is kiderült róla, hogy a baloldal képviselője és kiszolgálója. Nem meglepő, az az ember, aki Jézust baloldalinak nevezi, mint Márki-Zay, maga is csak baloldali lehet.
Vágólapra másolva!

A baloldali előválasztási cirkusz hajrájában - ahogy elmondtuk - Márki-Zay Péter megpróbálta magát jobboldalinak beállítani.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a baloldal új bábja Forrás: MTI/Mohai Balázs


A valóság egészen mást mutat: Márki-Zay már régen paktumot kötött a baloldallal és személy szerint Gyurcsánnyal.

A minap saját maga ismerte be a baloldali Gyurcsány-show álvitájában, hogy

szó sincs arról, hogy általa egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon, mindent megtesz azért, hogy baloldali kormány alakulhasson.

A Gyurcsánynéval eljátszott vitában Márki-Zay zárszóként felesküdött a baloldalra. Szó szerint ezt mondta:

Gyurcsány Ferenc a baloldal kizárólagos vezetője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy azt már megírtuk, Márki-Zay Péter már 2018-ban lepaktált a baloldallal. Emlékezetes, hogy akkor úgy tudta megszerezni Hódmezővásárhely polgármesteri székét, hogy a teljes baloldal felsorakozott mögötte, amivel ő azóta is büszkélkedik, ahogy azzal is, milyen jól együtt tud működni a baloldali pártokkal - élükön Gyurcsány pártjával. Látható, hogy a baloldali előválasztási cirkusz győztese igazi karrier-baloldali törtetőként vett és vesz részt a Gyurcsány-show-ban.