Újabb leleplezés: Márki-Zay Péter mindenáron össze akart fogni Gyurcsánnyal - videó

MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely, és Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter lett a baloldali előválasztási cirkusz győztese, miután Karácsony Gergely népszerűsége annyira összeomlott, hogy Gyurcsánynak félre kellett állítania. A baloldal vezetője ekkor a hódmezővásárhelyi polgármestert tolta előre, akiről azt akarták elhitetni, hogy konzervatív, jobboldali, pedig már évekkel ezelőtt lepaktált Gyurcsánnyal.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt megírtuk, Márki-Zay a Gyurcsánynéval eljátszott álvitában elszólta magát, bevallotta, hogy baloldali programot akar megvalósítani. Akkor azt mondta:

A hódmezővásárhelyi polgármester szavai egyáltalán nem voltak meglepőek, korábban ugyanis már egy élő Youtube-videóban is világossá tette, semmi gondot nem okoz neki összefogni Gyurcsánnyal, bármi áron megteszi ezt.

A videóban Márki-Zay Péter azt mondja:

A politikus tett még ennél megdöbbentőbb kijelentéseket is néhány napja. Egy kampányrendezvényen azt mondta, hogy olyan jelölt kell, aki a leginkább elfogadható a liberálisok, a zöldek, a baloldaliak, a fiatalok, az idősek, illetve a keresztények és az ateisták számára is. Ő természetesen ilyennek tartja magát, sőt megdöbbentő módon azt is hozzáfűzte, hogy Jézus Krisztus is baloldali ember volt. Ilyet azonban csak egy baloldali ember mondhat.

Teljesen világossá vált tehát az, hogy Márki-Zay egyértelműen baloldali programokat valósítana meg. Mivel

hűségesküt is tett a baloldal kizárólagos vezetőjének, Gyurcsány Ferencnek,

így - ha még bárkiben lett volna - végleg eloszlatta a kételyeket politikai identitásával kapcsolatban.