Megdöbbentette a soroksári futónő gyilkosának, R. Szilveszternek a fellebezése a nő családját. A gyilkos férfi jelenleg 35 év múlva szabadulhat, de a meggyilkolt futónő édesanyja, Kriszta néni azt szeretné, hogy a férfi sose hagyhassa el a fegyházat - írta meg a Bors.

Higgadtan vette tudomásul az ítéletet R.Szilveszter a soroksári futónő, Kardosné Gyurik Kriszta meggyilkolásával vádolt férfi.

A nő holttestére Soroksár külterületén pucérra vetkőztetve találtak rá, miután elkezdték kereseni, mert nem jött haza a délutáni futásból. 

R.Szilveszter, a soroksári futónő gyilkosa az ügy tárgyalásán.Fotó: Koncz Márton - Origo

Gyilkosát sokáig keresték, végül egy DNS-minta vezette nyomra a hatóságokat, amit a testen találtak és egy másik ügy kapcsán azonos volt a hajléktalanként élő R.Szilveszter mintájával. A nő telefonját is megtalálták a férfinél. 

35 év múlva szabadulhat R.Szilveszter

A férfi végig tagadta bűnösségét, állítása szerint ő csak a holttestet találta meg és fosztotta ki, de a bíróság szerint bűnös erőszak, gyilkosság és kifosztás bűntettében is, életfogytiglant kapott.

Legkorábban  35 év múlva szabadulhat először, feltételesen.

Az ítélet nem jogerős, mert a férfi fellebbezett.

A meggyilkolt nő édesanyja, Kriszta néni is eljött a tárgyalásra, azt mondta elégedett az ítélettel, de ő azt szeretné, ha a férfi a szörnyű tettéért tényleges életfogytiglant kapna.

Nagyon felháborította a férfi fellebbezése, szeretett volna a szemébe nézni, de a gyilkos ismét nem jött el, távmeghallgatással vett részt a tárgyaláson.