Kigyulladt egy hotel Tamásipusztán – képek

Borostyán Med Hotel, tűz, Tamásipuszta
Tamásipuszta, 2021. október 17. A tamásipusztai Borostyán Med Hotel kigyulladt tetőszerkezete lángol 2021. október 17-én. Az ötös fokozatúra minősített tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a debreceni,a nyíradonyi és a szakolyi tűzoltók, a szálloda épületét 85 embernek kellett elhagynia. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Kigyulladt vasárnap este, és teljes terjedelmében ég a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Vágólapra másolva!
A tamásipusztai Borostyán Med Hotel kigyulladt tetőszerkezete lángol 2021. október 17-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Papp-Kunkli Nóra elmondta: az ötös fokozatúra minősített tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki debreceni, nyíradonyi és szakolyi tűzoltók, és megkezdték a tűz oltását.

A szálloda épületét 85 embernek kellett elhagynia.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A katasztrófavédelem a honlapján azt írta, 64 tűzoltó oltja a tüzet Nyíradony-Tamásipusztán, az Akácos úton, ahol lángol a szálloda tetőszerkezete.

Mintegy három-négyezer négyzetméterre terjed ki a tűz,

amelyet a földről hat, a magasból pedig további három vízsugárral oltanak a nyíradonyi, a debreceni, a hajdúböszörményi, a nyírbátori, a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi, a fehérgyarmati és a berettyóújfalui hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati egységek.

A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Frissítés: A katasztrófavédelem késő este azt írta, a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, valamint átvizsgálták az épületet, amelynek földszinti helyiségeiből nagy értékű orvosi felszereléseket mentettek ki.