Életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum. A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse. Márki-Zay nyilatkozata egyértelművé teszi, hogy Gyurcsány rajta keresztül térne vissza a hatalomba, a helyzet tehát változatlan - reagált a Gyurcsány-show vasárnapi befejezésére Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

"Volt minden, mint a búcsúban: sírás, trükkök, dráma, öröm, fenyegetőzés, előre- majd visszalépés, zsarolás, de inkább mégsem, csalódás, sértegetés, összeborulás. Karácsony kiesett, Márki-Zay beesett, a lényeg, hogy a show folytatódjon tovább! Kevernek-kavarnak a baloldali politikusok, szeretnének valahogy, akárhogy vagy bárhogy közelebb jutni a hatalomhoz, élükön természetesen a legerősebb párt elnökével és a következő parlament legnagyobb baloldali frakciójának főnökével, Gyurcsány Ferenccel" - emlékeztetett a show árnyoldalaira. 

Ennek legmókásabb része, hogy Márki-Zay Péteren keresztül a baloldal most jobboldali emberek szavazatát akarja megszerezni ahhoz, hogy hatalomhoz jusson. Osztottak-szoroztak, és rájöttek, hogy nincs már elég szavazó a baloldalon, ezért ráfogják Márki-Zayra, hogy jobboldali, hátha onnan tud még szerezni támogatókat 

- tette hozzá, majd a következő kérdéseket tette fel: 

  • De vajon jobboldali-e az az ember, aki Gyurcsány Ferenc támogatásával lett polgármester?
  • Vajon jobboldali-e az az ember, aki foggal-körömmel védi Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét és őszinte szembenézésnek, kendőzetlenül őszinte beszédnek nevezi?
  • Vajon jobboldali-e az az ember, aki szerint "Jézus Krisztus baloldali volt"?
  • Vajon jobboldali-e az, aki elsők között kéredzkedett fel a baloldal parlamenti listájára?

Szerinte a sort hosszasan lehetne folytatni, egy azonban tény: 

Márki-Zay Péter nem jobboldali. 

Azt is részletezte, miért gondolja ezt így:

  1. Egy jobboldali ember ugyanis egy percig nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel azért, hogy visszasegítse a hatalomba. Márpedig a Márki-Zay és Gyurcsány közti paktum a közös kormányzás feltétele. Márki-Zay a miniszterelnök-jelölt, de a DK-nak lesz a legnagyobb frakciója, ők választják majd meg, ők szavaznak.
  2. Egy jobboldali ember nem vállalkozik egy adó- és rezsiemelős, családtámogatásokat elvonós baloldali program végrehajtására. Márki-Zay Péter nem jobboldali, hanem egy karrier-baloldali. Csak egy újabb karrier-baloldali.

Ennek kapcsán felidézte a mondást: "ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa". 

Ha valaki a baloldalon politizál, a baloldal támogatásával politizál és a baloldal érdekében politizál, akkor az egy baloldali politikus. Ne dőljünk be nekik! Hajrá jobboldal, hajrá Magyarország!

Mint ismert, a show-ból győztesként kihozott Márki-Zay Péter nemrég arról beszélt szokásos vasárnapi videóüzenetében, hogy Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde őszinte volt, és a problémákkal szembenézett.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda politikai államtitkára korábban úgy értékelte a hódmezővásárhelyi polgármester előretolását, hogy a kirakatarcok mögött a régiek áhítoznak a hatalomért.