Mérföldkőhöz érkeztünk! - írja közösségi oldalán Novák Katalin,  a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Hozátette: már több mint 50 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást, közülük 36 ezer már meg is kapta. A családoknak eddig kifizetett támogatások összege meghaladja a 65 milliárd forintot. 

Igényeljék önök is az otthonfelújítási támogatást! - szólított fel videójában Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter. 

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszterForrás: MTI/Balogh Zoltán

A miniszter közölte: Hogy ha már van egy gyermekük, vagy legalább az első baba már úton van, és van otthon bármi olyan felújítandó dolog, akár a konyhában, a fürdőszobában, a tetőszerkezetben vagy a kerítésnél, ami sok pénzbe kerül, akkor ehhez igénybe vehetik ezt a 3 millió forintos vissza nem fizetendő támogatást.

Ráadásul, hogyha most nincs meg ez a pénz, de tudják, hogy később lesz olyan bevételük, amiből ezt tudnák finanszírozni akkor igénybe vehetnek egy 6 millió forintos otthonfelújítási kölcsönt is, kedvező kamatozás mellett- tette hozzá Novák Katalin.

Már több mint 50 ezren igényelték ezt az otthonfelújítási támogatást, ami azt jelenti, hogy több mint 50 ezer családnak tudtunk segíteni abban, hogy még jobb körülmények között nevelhessék gyermekeiket

- hangsúlyozta a családokért felelős miniszter.

Ez a több mint 50 ezer otthonfelújítási támogatás több mint 65 milliárd forintos segítséget jelentett a magyar családoknak - hangsúlyozta Novák Katalin.

A miniszter a videóban elmondta: Van néhány újdonság is,még szélesebb körnek tudjuk megadni ezt az otthonfelújítási támogatást, még többféle beruházáshoz tudunk segítséget nyújtani. Ilyenek akár a kültéri munkálatok, vagy például egy külső lépcsőnek a létrehozása, de érdemes tájékozódni, érdemes utánanézni, hogy mire is jár az otthonfelújítási támogatás.

És van még egy jó hírem!- tette hozzá Novák Katalin. Az a tapasztalat, hogy sokszor az volt a visszautasításnak az indoka, hogy köztartozása volt a családnak, ezért az erre vonatkozó szabályozást is leegyszerűsítettük: 5 ezer forint alatti köztartozás esetén ugyanúgy jogosultak az otthonfelújítási támogatásra - hangsúlyozta a miniszter.

Tehát, ha valaki emiatt kapott elutasítást, akkor érdemes akár még egy számlát hozzácsapni, és újra beadni ugyanezt a támogatási igényt, és hogyha 5 ezer forint alatti a köztartozás, akkor meg fogják kapni, hogyha minden más feltételnek megfelelnek - zárta videóját Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter.