Már több mint 50 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást

NOVÁK Katalin
Budapest, 2021. június 29. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 29-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Mérföldkőhöz érkeztünk! - írja közösségi oldalán Novák Katalin,  a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Hozátette: már több mint 50 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást, közülük 36 ezer már meg is kapta. A családoknak eddig kifizetett támogatások összege meghaladja a 65 milliárd forintot. 
Vágólapra másolva!

- szólított fel videójában Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A miniszter közölte:

Ráadásul, hogyha most nincs meg ez a pénz, de tudják, hogy később lesz olyan bevételük, amiből ezt tudnák finanszírozni akkor igénybe vehetnek egy 6 millió forintos otthonfelújítási kölcsönt is, kedvező kamatozás mellett- tette hozzá Novák Katalin.

- hangsúlyozta a családokért felelős miniszter.

Ez a több mint 50 ezer otthonfelújítási támogatás több mint 65 milliárd forintos segítséget jelentett a magyar családoknak - hangsúlyozta Novák Katalin.

A miniszter a videóban elmondta:

És van még egy jó hírem!- tette hozzá Novák Katalin.

- hangsúlyozta a miniszter.

Tehát, ha valaki emiatt kapott elutasítást, akkor érdemes akár még egy számlát hozzácsapni, és újra beadni ugyanezt a támogatási igényt, és hogyha 5 ezer forint alatti a köztartozás, akkor meg fogják kapni, hogyha minden más feltételnek megfelelnek - zárta videóját Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter.