A rendőrök a Liszt Ferenc reptéren átvették az embercsempészés miatt európai elfogató parancs alapján körözött és elfogott iraki férfit,akit ezután le is tartóztattak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai október 14-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átvették az embercsempészés miatt európai elfogató parancs alapján körözött, és a belga hatóságok által elfogott gyanúsítottat, akit a bíróság október 16-án letartóztatásba helyezett.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átvették az embercsempészés miatt körözött férfitForrás: polic.hu

A bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt folyamatban lévő nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az elfogott iraki férfi 2019 decemberében két alkalommal szállított autóval Magyarországra illegális migránsokat Domaszék térségéből Ausztriába.

Az elfogott iraki férfi több alkalommal szállított autóval Magyarországra illegális migránsokat.Forrás: Origo

A férfi elfogása egyben azt is jelenti, hogy az eljárás immár 21 fő gyanúsítottal szemben folyik tovább, és a nyomozó hatóság az ügyben keletkezett iratokat várhatóan még idén vádemelési javaslattal továbbítja a nyomozást felügyelő Szegedi Járási Ügyészség részére.