Újabb külföldre menekülő embercsempészt tartóztattak le a rendőrök

embercsempész, iraki embercsempész, embercsempészet, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda
Az elfogott iraki férfi több alkalommal szállított autóval Magyarországra illegális migránsokat
Vágólapra másolva!
A rendőrök a Liszt Ferenc reptéren átvették az embercsempészés miatt európai elfogató parancs alapján körözött és elfogott iraki férfit,akit ezután le is tartóztattak.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai október 14-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átvették az embercsempészés miatt európai elfogató parancs alapján körözött, és a belga hatóságok által elfogott gyanúsítottat, akit a bíróság október 16-án letartóztatásba helyezett.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átvették az embercsempészés miatt körözött férfit Forrás: polic.hu

A bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt folyamatban lévő nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy

az elfogott iraki férfi 2019 decemberében két alkalommal szállított autóval Magyarországra illegális migránsokat Domaszék térségéből Ausztriába.

Az elfogott iraki férfi több alkalommal szállított autóval Magyarországra illegális migránsokat. Forrás: Origo

A férfi elfogása egyben azt is jelenti, hogy

az eljárás immár 21 fő gyanúsítottal szemben folyik tovább,

és a nyomozó hatóság az ügyben keletkezett iratokat várhatóan még idén vádemelési javaslattal továbbítja a nyomozást felügyelő Szegedi Járási Ügyészség részére.