Nemcsak a multiplexek, de az ország összes ART-mozija is vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az utána kialakult forradalmi hangulatot feldolgozó politikai krimit.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése alapján megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak az Elk*rtuk című film, ugyanis megkapta az ART-mozis besorolást. Vagyis az eddigi kifogásokkal ellentétben az ország összes mozija - multiplex és művész mozi - is játszhatja október 21-től az év legjobban várt független magyar politikai krimijét. Korábban számos fórumon cikkeztek arról, hogy a budapesti ART-mozik közül, csak a Corvin mozi tervezi játszani a filmet - pedig közben folynak a tárgyalások a Budapest Filmmel további 3 moziról -, és szóltak cikkek arról is, hogy a multiplexek nem, vagy nagyon alacsony vetítésszámmal adják a Megafilm produkcióját. Az indok: szerintük nem hordoz megfelelő művészi értékeket egy közönségfilm.

Az NMHH azonban úgy véli, az Elk*rtuk megfelel az ART-mozis kritériumoknak, miszerint minden olyan forgalomba kerülő filmnek art minősítést ad, amely művészi értékével hozzájárul a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez:, vagy amelyet a bizottság oktatási, kulturális szempontból jelentősnek, magas művészi színvonalúnak ítél.

Jelenet az Elk*rtuk című filmbőlForrás: Megafilm

A film egyik producere, Kálomista Gábor szerintelhárult az akadály az elől, hogy az art mozik is vetíthessék az Elk*rtuk című filmet.

Helmeczy Dorottya, a film másik producere hozzátette: Ezúton üzenünk azoknak a moziknak, akik az ART minősítés hiányában azért zárkóztak el az Elk*rtuk műsorra tűzésétől, mert aggódtak azon, hogy egy magyar közéleti film vajon elegendő művészeti értéket hordoz-e ahhoz, hogy vetíthessék, hát, hordoz. Várjuk a mozik jelentkezését, hogy kiszolgálhassuk a nézőközönség vetítési igényét.Az igény pedig nagyon is megvan a nézők részéről, ugyanis a filmre már szeptember 28-án elfogytak a premier másnapjára a jegyek, sőt a következő napokra is alig lehetett már jegyet kapni három héttel ezelőtt, és azóta is folyamatosak a jegyértékesítések.