Így esküdött hűséget Márki-Zay Péter Gyurcsány Ferencnek

Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter a saját elmondása szerint is korábban hűségesküt tett Gyurcsány Ferencnek. Azt mondta a baloldali miniszterelnök-jelölt, hogy azért dolgozik, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen. A baloldali miniszterelnök-jelölt korábban elismerte, „olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak". Márki-Zay és Gyurcsány még évekkel ezelőtt kötött politikai szövetséget.
Vágólapra másolva!

– emlékezett vissza Márki-Zay Péter a Spirit FM egyik műsorában arra a pillanatra, amikor Gyurcsány Ferenccel tárgyalt - ezt a Mandiner vette észre. Ez az epizód jól mutatja, hogy Márki-Zay gyakorlatilag hűségesküt tett a DK vezérének, sőt, politikai szövetséget kötött vele.

Márki-Zay baloldali kormányt akar

Mint arról korábban beszámoltunk, a baloldali előválasztási cirkusz hajrájában Márki-Zay Péter megpróbálta magát jobboldalinak beállítani. A valóság egészen mást mutat: Márki-Zay már évekkel ezelőtt paktumot kötött a baloldallal, és személy szerint Gyurcsánnyal. A minap saját maga ismerte be a baloldali Gyurcsány-show álvitájában, hogy szó sincs arról, hogy általa egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon, mindent megtesz azért, hogy baloldali kormány alakulhasson.

A Gyurcsánynéval eljátszott vitában Márki-Zay zárszóként felesküdött a baloldalra. Szó szerint ezt mondta:

Márki-Zay: Össze kell fogni Gyurcsánnyal

Márki-Zay már 2021 februárjában is kiállt Gyurcsány mellett. Akkor azt mondta,

Mindezt az alábbi videón láthatják:

Ahogy azt már megírtuk, Márki-Zay Péter már 2018-ban lepaktált a baloldallal. Emlékezetes, hogy akkor úgy tudta megszerezni Hódmezővásárhely polgármesteri székét, hogy a teljes baloldal felsorakozott mögötte, amivel ő azóta is büszkélkedik, ahogy azzal is, milyen jól együtt tud működni a baloldali pártokkal - élükön Gyurcsány pártjával.