Közel 2 millió forintot csalt ki egy nőtől egy 55 éves férfi és 21 éves felesége. A házaspár először úgy tett, mintha meg akarnák venni a nő eladásrea kínált házát, azonban különféle ürügyekre hívatkozva elkezdtek tőle pénzt kéregetni. Az ügyészség csalás miatt emelt vádat ellenük.

A férfi 2018. februárjában az interneten felvette a kapcsolatot egy nővel, aki már hosszabb ideje eladásra kínálta sajószentpéteri családi házát 15 millióért. 

Meg is állapodott az asszonnyal, hogy március közepén megnézi a lakást. A személyes találkozás alkalmával szóban megegyeztek, hogy 12 millió forintért megvásárolja a házat, és egy hét múlva készpénzben fizet.

Az adásvételre azonban az egyeztetett időpontban nem került sor, de a férfi időközben elnyerte a nő bizalmát, és azt mondta neki, hogy azért

nem tudja kifizetni a vételárat, mert zárolták a bankszámláját. Ennek a feloldására, és gyereke betegségére hivatkozva pénzt kért azzal, hogy amint rendeződik az anyagi helyzete, azt visszaadja, és megfizeti a vételárat.

A kép illusztrációForrás: pixabay.com

A nővel a férfi 21 éves felesége is bizalmi viszonyt alakított ki, aki elérte, hogy a nő a bankszámlájára 2018. áprilisától egészen 2019. március elejéig 5.000 - 90.000 forint közötti összegeket utalt át.

A nőtől április végén, illetve ezenkívül május közepén a férfi személyesen 300.000 - 400.000 forintos tételekben vett át pénzt.

A házaspár átverte az asszonyt, ugyanis eszük ágában sem volt megvenni a házat, így

közel 2 millió forintos kárt okoztak.

Az ügyészség a büntetett előéletű és többszörös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetést javasolt azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta.