Beismerte az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Márki-Zay Péter, hogy üres szólam az, hogy "leváltotta a baloldalt". Zavaros magyarázkodásba kezdett arra a kérdésre, hogy miről is akart beszélni.

Egy-két napon belül már találkozik is Gyurcsány Ferenccel, mondta Márki-Zay Péter, egyetlen nappal azután, hogy még a régi baloldal leváltásáról beszélt. Ez is bizonyítja, hogy szó sincs arról, hogy bárkit leváltott volna, nem is válthatott, hiszen már évekkel ezelőtt megkötötte a paktumot Gyurcsány Ferenccel. Így arra a kérdésre, hogy mégis mit értett ezen, zavaros magyarázkodásba kezdett arról, hogy Gyurcsányék megváltoztatták a kultúrájukat.

Márki-Zay után Gyurcsányné jött, aki maga is újabb bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy színjáték volt az egész baloldali előválasztási bohóckodás. Azt mondta ugyanis, hogy újra elindulna az előválasztáson, még akkor is, ha tudná előre az eredményt. Ezt nyugodtan tekinthetjük freudi elszólásnak, hiszen mindenki tudta előre az eredményt: Gyurcsányné népszerűsége olyan alacsony, hogy a második helyen kellett végeznie.

Az erőviszonyokat mindenesetre Gyurcsány Ferenc felesége is világossá tette, amikor elmondta, ő meg a DK a győztese az előválasztásnak.