Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta. Amennyiben valóban fontos számára Hódmezővásárhely, lemond - írja hétfő reggeli közleményében a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete.

Miután vasárnap este nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányba kezd, a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete kezdeményezi, hogy mondjon le a polgármesteri tisztségéről, adja át a város vezetését ideiglenesen - az általa utódként megnevezett - Szabó János alpolgármesternek, és írjanak ki időközi polgármester-választást 2022 áprilisára. 

Immár egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta - írták. A Fidesz helyi csoportja ezt tiszteletben tartja, és jó egészséget kíván a politikusnak a további küzdelmeihez. Nem lehet azonban, hogy a városnak újabb fél évig ne legyen polgármestere, a lemondással elkerülhetővé válik, hogy Hódmezővásárhely továbbra is Márki-Zay Péter és az országos politika túsza legyen. 

Amennyiben valóban fontos Márki-Zay számára Hódmezővásárhely, amennyiben valóban szereti ezt a várost, lemond. Nem lehet ugyanis egyszerre két feladatot is ellátni: várost vezetni és országos politikai kampányt folytatni, különösen akkor, ha valaki hat párt érdekeit és céljait akarja összeegyeztetni - áll a közleményben, amelyben a Fidesz hozzáteszi: a lemondás korrekt és tisztességes lépés, ami a város érdekeit szolgálja. Lázár János is így tett, amikor tíz évvel ezelőtt az országos politika első vonalába lépett - emlékeztettek.