Jó hír az új bölcsődét, mini bölcsődét vagy családi bölcsődét tervező háromezer lakosú vagy afeletti települések önkormányzatainak, valamint az egyházaknak: hamarosan újabb bölcsődeépítési pályázat nyílik meg számukra - írja közösségi oldalán Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter arról is tájékoztatott, hogy elkészült a Bölcsőde Mintaterv Katalógus is, amely a pályázók számára nyújt majd segítséget a bölcsődetervezés folyamata során.

Novák Katalin a videóban elmondja, hogy azt szeretnék, hogy minden olyan családban, ahol kisgyermekek vannak, és a szülők dolgoznak, valamint nincs olyan nagyszülő, aki tudna vigyázni a gyermekre, bölcsődei férőhelyet vehetnének igénybe. Ezért is fejlesztik országszerte a bölcsődéket - tette hozzá Novák Katalin.  

Most újabb 50 milliárdos pályázat indul majd novembertől, itt az önkormányzatok és az egyházak pályázhatnak.  

A miniszter szerint elkészült a Bölcsőde Mintaterv Katalógus is, amely a pályázók számára nyújt majd segítséget a bölcsődetervezés folyamata során. 

A cél az, hogy minden bölcsődés korú gyermek számára biztonságos körülményeket tudjanak biztosítani. 

Novák Katalin szerint akár a szülő marad otthon, akár a nagyszülő nagyszülői gyeden, akár bölcsődébe viszik a gyermekeket: 

a cél a családok minél szélesebb körű támogatása.

A címlapi/social kép illusztráció.