Profi módon állították elő a vágott dohányt a Nyírtelek mellett tanyán - videó

Vágólapra másolva!
Lengyelországból hozott be hónapokon keresztül nagy mennyiségű szárított dohánylevelet egy banda. Később Nyírtelek közelében egy tanyán a levelekből vágott dohányt készítettek, amit aztán a környéken adtak el.
Vágólapra másolva!

Egy testvérpár vezette azt a bandát, amely 2018 szeptemberétől egy éven át Lengyelországból szárított dohánylevelet hozott be.

Heti rendszerességgel mentek az árúért, amelyet aztán kisteherautóval hoztak át a határon.

A leveleket a gyerekeik Nyírtelekhez közeli tanyáján berendezett dohányüzemben finomra vágták, porciózták, csomagolták, így adták el.

A banda tagjai egymás előtt virágnyelven beszéltek, a telefonban a dohányt csak „krumplinak" hívták, az erősségét pedig számokkal és színekkel jelölték.

Forrás: Ügyészség

Közel 5000 kiló finomra vágott dohány készült az üzemben, ahol három elektromos dohányvágó géppel dolgoztak. Ezeket kilónként 3.000 forintért árulták szabolcsi és borsodi orgazdáknak, akik azt kilónként 600,- forintos haszonnal adták tovább.

Forrás: Ügyészség

A banda összesen a költségvetésnek 128 millió forintos kárt okozott.
Ha beismerő vallomást tesznek az előkészítő ülésen, akkor

a testvérpárt öt-öt év fegyházra, és négy millió forint pénzbüntetésre, és fejenként 25 millió forint vagyonelkobzásra, az üzemben dolgozókat pedig négy illetve négy és fél évre ítélik.

Forrás: Ügyészség

Az orgazdák felfüggesztett börtönt kaphatnak.