Száznál is több bunyós csapott össze a Balaton partján - videó

Vágólapra másolva!
Idei évben harmadik alkalommal rendezték meg a Nagy Balatoni Sparring Partit a Kurdy gym szervezésében, mikor is száznál is több harcos, thai boxos, kick boxos, bokszoló és harcművész mérte össze tudását.
Vágólapra másolva!

Idei évben harmadik alkalommal rendezték meg a Nagy Balatoni Sparring Partit a Kurdy gym szervezésében, mikor is száznál is több harcos, thai boxos, kick boxos, bokszoló és harcművész mérte össze tudását. Magyarország egyik legnagyobb küzdősport rendezvényéről idén sem hiányoztak a világ élvonalába tartozó hazai sportolók, akik kiváló tanulási lehetőséget biztosítottak egymásnak és a nagyszámú hobbistának. A szervezők nem titkolt terve, hogy jövőre már külföldi klubokat is meghívjanak a Balaton partjára.

Az elmúlt évek hagyományává vált, hogy a Kurdy István által rendezett nyári edzőtábor utolsó napján számos egyesület a balatonszárszói strandot, hogy egy napon átbunyózhassanak. A szombati nap folyamán mind délelőtt, mind délután 15 menet küzdelemben vehettek részt a jelenlévők, melyben voltak kötött és kötetlen menetek is. Nagy hangsúlyt fektettek mind a kéz-láb technikákra, mind a clinchelésekre, igy a muaythai egészét átérezhették a harcosok.

A magyar muaythai válogatott versenyzőitől is lehetett tanulni élesben

A legtöbb magyarországi thai boksz egyesület tiszteletét tette az eseményen, de nem csak versenyzőiket hozták. Ahogy az edzőtábor sem volt tudáshoz, nemhez vagy korhoz kötve, a nagy sparring partin is szép számmal megjelentek az idősebbek, fiatalabbak, fiúk, lányok, hobbisták és magasabb szintű versenyzők is. A magyar muaythai válogatott tagjaival is kipróbálhatták magukat a bunyósok, akiktől rengeteget tanulhattak az esemény alatt.

A kezdőbb szintű bunyósoknak sem kellett aggódniuk, hisz a nap tét nélkül ment, igy mindenki igyekezett partneréhez mérten küzdeni. Nagy lehetőség volt akár versenyfelkészüléshez, hisz idegen ellenfelekkel küzdhetett minden jelenlévő, vagy akár csak a tábort lezáró utolsó erőfeszítések kiadására is tökéletes alkalom volt. A nagy sparring parti nem egy verseny, itt mindenkit a muaythai szeretete és a mozogni vágyás hozott össze.

A délelőtt megfáradt harcosok napközben megpihenhettek a Balaton-parton, bejárhatták Szárszót, vagy akár csak kiélvezhették az időt, hogy más egyesület tagjaival ismerkedjenek, rég látott ismerősökkel váltsanak pár szót, mielőtt a délutáni küzdelem folytatódhatott volna.

Forrás: Origo

Thai boksz, K1 és kick-box szabályrendszer is előkerült délután

A pontban 16 órakor kezdődő második felvonáson ismét új partnerekkel találhatták szembe magukat a táborozók és akik „csak” a sparring partira érkeztek. Újabb lehetőségek, gyakorlott ellenfelek, és ismét 15 menet barátságos adok-kapok volt terítéken. Minden gong után egy gyors partnerváltást követően fiúk a lányok ellen, versenyzők a hobbistákkal, mind jól tudták érezni magukat. A füves terület mellett idén egy ring is rendelkezésére állt a bunyózni vágyóknak, hogy akár igazi versenyhelyzetben is kipróbálhassák magukat.

Az utolsó ment végét jelző hang után a résztvevők kifulladva ugyan, de elégedetten és örömmel vetették magukat a Balaton vizébe, ellepve a szárszói strandot az igazi muaythai életérzéssel.

Nemzetközi szintre lép a Kurdy Gym, új helyszínnel, de továbbra is a Balaton partján

A 2022-es edzőtábor a tervek szerint Balatonszemesen lesz megrendezve több klub összevonásával. Idősebb Kurdy István mellett ezúttal Blazsekovics Ferenc, Vojvoda György és Veszprémből Kemény Gyula tanítványaival együtt tartják a 7 éjszakás tábor. A thaibox mellett a résztvevők betekintést nyerhetnek majd a többi között a muay boran és a krabi krabong technikákba is. Az edzések zömét a fenti mesterek mellett ifj. Kurdy István, valamint a világbajnoki ezüstérmes Spéth Norbert fogja vezetni. Az egyik legnagyobb hazai thai box rendezvényen a tervek szerint 2022-től már külföldi egyesületek is meginvitálnak a szomszédos országokból, további lehetőséget biztosítva a táborozók részére a tanulásra és barátkozásra. A harcművészeti ágakon átívelő nagy sparring partinak előreláthatóan ismét a balatonszárszói strand ad majd helyszínt.