Szerdáig marad a kellemes idő, csütörtöktől csökken a hőmérséklet, és nagyobb esőkre számíthatunk - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Ma délelőtt erősen felhős lesz az ég, inkább csak délután szakadozik érdemben a felhőzet - ekkor észak felől számíthatunk pár órás napsütésre. Eső nem lesz. Mérsékelt marad az északnyugati szél. Reggel 5, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet. 

Kedden a reggeli párásság megszűnése után nyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhők érkeznek hazánk térségébe. Ebből azonban csapadék nem alakul ki. A déli szél megélénkül. 15-16 fok körüli értékeket mérhetünk délután. 

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. Az egyre inkább megélénkülő déli széllel még melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence területére: délen akár 20 fok is lehet. 

Csütörtökön északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de eső, zápor inkább csak estefelé és az északi tájakon fordul elő. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A felhős, borongós idő hatására csökken a hőmérséklet: 16 fok körül várható a maximum. 

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Néhol kiadós mennyiségű eső is eshet.  Délelőtt a délnyugati, délutántól az északnyugati szél fokozódhat viharossá. 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdáig marad a napos idő, aztán eső, viharos szél várhatóForrás: MTI/Czeglédi Zsolt