Súlyosabb büntetést kapott az agresszív salgótarjáni férfi, aki kirabolt egy férfit a kocsmában

verekedés erőszak ököl
Vágólapra másolva!
5 és fél évre súlyosították a büntetését annak a 23 éves férfinak, aki testvérével és ismerősével együtt az utcán verekedett, összetört egy kocsit, és erőszakkal elvette egy férfi pénztárcáját egy sörözőben.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség még januárban emelt vádat egy testvérpár és azok ismerőse ellen garázdaság, rongálás, súlyos testi sértés, rablás és okirattal visszaélés miatt.

2019 nyarán egy este a 23 éves férfi

egy salgótarjáni dohánybolt előtt megütött egy másik férfit, aki emiatt a földre esett,

ám a járókelők megvédték a további bántalmazástól. Ezt kihasználva megpróbált a helyszínről elmenekülni, azonban támadója

utána szaladt, újra földre rántotta és belerúgott. A korábban a segítségére siető férfi sem úszta meg, a támadó testvére és egy közös ismerősük őt is megverték.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

2020 áprilisában a 23 éves férfi Salgótarjánban részegen feküdt az utcán, míg testvére próbálta magához téríteni. Egy család autóval pont ekor közlekedett a környéken, akik észrevették, hogy baj van és a testvérpár segítségére siettek. A családfő megvizsgálta az eszméletlen fiatal férfit, és megállapította, hogy nincs komolyabb baja azon kívül, hogy részeg, ezért tovább akart hajtani, ám a férfi addigra magához tért, és az autó hátuljába rúgott,amivel 67.000 forintos kárt okozott. A család ezután kiszállt, hogy az autóban okozott kárt felmérjék, azonban a két testvér ekkor kővel kezdte dobálni őket.

A férfi a családfőt is meg akarta verni, azonban felesége közbeavatkozott, így a 23 éves férfi végül az asszonnyal verekedett össze, akinek ennek következtében eltört az egyik ujja.

A férfi testvére közben a család harmadik tagját ütötte ököllel.

2020 júniusában egy este a 23 éves férfi egyik szomszédja lakásához ment, és miközben hangosan szidta az asszonyt,

egy vasdarabbal ütni kezdte annak ajtaját, mellyel 90.000 forintos kárt okozott.

2020 augusztusában a fiatal férfi az egyik salgótarjáni kocsmában ivott, ahol beszélgetni kezdett az egyik vendéggel, közben

kifigyelte, hogy a férfi a farzsebében tartja pénztárcáját és elhatározta, hogy megszerzi azt.

Ölelgetni kezdte ivócimboráját, hogy a farzsebből kivegye annak pénztárcáját.

Mivel nem járt sikerrel, a sörözőben elhelyezett kamerát leverte, majd újra ölelgetni kezdte a férfit,

azonban, de a pénztárcát akkor sem tudta megszerezni. A férfi azonban nem adta fel,

a földre rántotta és verni kezdte ismerősét. Mivel a tárcát így sem tudta megszerezni, lökdösni kezdte, és újra a földre rántotta, végül a kezéből tépte ki, aztán elmenekült.

Nem jutott messzire, a rendőrök rövid időn belül elfogták.

A férfit a salgótarjáni bíróság

elsőfokon 4 év 6 hónap börtönre ítélte, míg társai pénzbüntetést kaptak. Az ügyészség súlyosabb, míg az ügyvéd enyhébb büntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezést alaposnak tartotta és a súlyosító tényezőket tekintve

5 és fél évre módosította a férfi büntetését.