Látványos videón a lángoló tamásipusztai hotel oltása

Borostyán Med Hotel, tűz, Tamásipuszta
Tamásipuszta, 2021. október 17. Tűzoltók dolgoznak a tamásipusztai Borostyán Med Hotel kigyulladt tetőszerkezetének oltásán 2021. október 17-én. Az ötös fokozatúra minősített tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a debreceni, a nyíradonyi és a szakolyi tűzoltók, a szálloda épületét 85 embernek kellett elhagynia. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Négyezer négyzetméteren lángolt a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán vasárnap este. A szálloda épületéből több mint 80 embert menekítettek ki a tűzoltók. Látványos videón osztották meg, hogyan sikerült eloltaniuk a lángokat.
Vágólapra másolva!

Hatvannégy tűzoltó dolgozott azon, hogy minél hamarabb megfékezzék a lángokat és a tűz ne terjedjen tovább a Borostyán Med Hotelben, amely vasárnap késő délután gyulladt ki, majd késő éjszakára sikerült eloltani.

Kilenc vízsugárral határolták körbe a hotelt, ebből három vízsugarat magasból mentőről irányítottak, hatot pedig a földről - írja az oltásról közzétett videója mellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tető mintegy négyezer négyzetméteres területen lángolt, a gerendák beszakadtak, a tetőszerkezet megsemmisült. Oltás közben a tűzoltók

a földszintről nagy értékű orvostechnikai és diagnosztikai berendezéseket mentettek ki.

A szállodában összesen nyolcvanöt ember tartózkodott, ők időben el tudták hagyni az épületet, így nem sérült meg senki.

A tűz pontos okát és keletkezési körülményeit vizsgálja a katasztrófavédelem.