Közúti veszélyeztetéssel vádolják azt a 30 éves férfit, aki előzést követően szándékosan lefékezett egy másik sofőr előtt, majd veszélyes közelségben követte. A férfi akár három év börtönre is számíthat, emellett egy időre eltilthatják a vezetéstől is.

A 30 éves férfi májusban az M85-ös autóúton megelőzött egy másik autót, azonban túl hirtelen tért vissza elé, ezért a másik sofőr a reflektor felvillantásával fejezte ki nemtetszését.

Ezen viszont a férfi háborodott fel, és hirtelen lefékezett, majd szinte lépésben haladt előtte. Emiatt a másik sofőr is hirtelen fékezésre kényszerült, majd végül kikerülte a férfit,  aki továbbra is csigalassúsággal haladt előtte.

Ezután a férfi 

követni kezdte a másik autót úgy, hogy veszélyesen közel haladt hozzá,  ezzel veszélyeztette és megijesztette a sofőrt, és két utasát. A veszélyes helyzetnek végül a soproni rendőrök vetettek véget, ugyanis a veszélyeztetett sofőr feljelentést tett.

A kép illusztrációForrás: shutterstock

A férfi ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat, ami miatt akár három év börtön is kiszabható vele szemben, emellett az ügyészség vezetéstől eltiltást is javasolt.