Öngyilkos akart lenni egy 28 éves miskolci férfi, ezért eljátszotta, hogy egy késsel meg akarja szúrni élettársát, csak azért, hogy a rendőrök lelőjék. Előzőleg azonban még a saját karját is összevagdosta a késsel. Az ügyészség terrorcselekménnyel vádolja, és fegyházbüntetés kiszabását javasolta vele szemben. 

A férfi 2020. augusztus végén Miskolcon, egy éjszakai szórakozóhelyen mulatott. A reggeli órákban ért a hétvégi házas területen lévő lakásába, ahol depressziós állapotba került, így terápiás mennyiségű gyógyszert vett be.

Kora délelőtt közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, ezért több helyen megvágta a csuklóját és az alkarját egy késsel. A barátnője igyekezett lebeszélni róla, és a 112-es segélyhívón telefonos segítséget kért, amikor a diszpécser közölte, hogy először a rendőrök fognak kiérkezni, utána a mentők. A nő ezt elmondta a férfinak, aki úgy döntött, hogy ha megérkeznek a rendőrök, akkor velük fogja magát lelövetni, úgy, hogy eljátssza, hogy meg akarja késelni az élettársát, a rendőrök pedig kénytelenek lesznek rálőni.

Az élettársa továbbra is próbálta lebeszélni az öngyilkosságról, a sebeit ellátta, majd közölte a helyszínre érkező rendőrökkel, hogy a párjánál fegyver van.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

A férfi kiment a kertkapuhoz, a ruhájából elővett egy töltetlen forgótáras, de működésképtelen gáz-riasztó fegyvert, és odadobta a rendőröknek. Az intézkedés során kezdetben nyugodt volt, majd

váratlanul megragadta az élettársa haját, az úttest közepére vonszolta, letérdeltette, és egy 20 centis kést tartott a nyakához, majd többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, különben megöli a nőt.

A rendőrök hiába szólították fel, hogy hagyja abba a fenyegetőzést, csak gázspray és testi kényszer alkalmazásával tudták lefogni és megbilincselni.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfival szemben fegyházbüntetést javasolt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!