Évek óta gyűlő sérelmek vezettek a hétvégi gyilkossághoz Tácon - írja a Blikk

Vasárnap ebéd után arra riadtam, hogy Árpi a nevemet kiabálta: „Panni, hívj mentőt, megölt engem a Roli!" Kinéztem az utcára, hát a szomszédom a vérében fürödve ült a háza előtti padon. Nyolc szúrást láttam Árpin, a nyakából ömlött a vér, törölközőt szorítottam rá. Aztán éreztem, hogy lassan elernyedt. A karjaimban halt meg Árpi. Közben a gyilkosa azt kiabálta, hogy „én voltam, én voltam, leülöm a büntetést érte" – mesélte a Blikknek Panni néni.

Perceken belül három mentőautó fékezett Árpád Ady Endre utcai háza előtt. Majd egy mentőhelikopter landolt, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. Panni néni úgy tudja, Roland a gyilkosság előtt a Teri büfénél azzal kérkedett, hogy ma megöl egy férfit. Még a rendőröket is kihívta magára.

"Árpi befogadta magához Zsuzsiékat. Szállást, ételt, munkát adott nekik, azok pedig így hálálták meg a jóságát. Kötöttek ugyan eltartási szerződést egymással, de szerintem a gyilkosság miatt most Zsuzsa és a másik gyereke utcára kerül. Mert Árpi rokonai nem hagyják annyiban a dolgot" - mondta Panni néni.

Forrás: police.hu

Roland édesanyja, Zsuzsa a Blikknek elárulta: tizenegy éve Vácról költözött Tácra. Eleinte albérletben élt, közben Árpádnak takarított, dolgozott a ház körül.

Hét és fél éve kezdődött a terror, amikor Árpival eltartási szerződést kötöttünk. Azóta pokol az életünk. A befogadónk közölte, hogy annyi munkát kell végeznem, amennyit mond, vagy szedhetem a sátorfámat. De soha nem volt elég neki, amit dolgoztunk – állította Zsuzsa.

Az asszony szerint az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy Árpi vasárnap délben hazaparancsolta Rolandot, majd közölte vele, hogy takarodjon a házából. Zsuzsa szerint ezt nem kellett volna, mert Roli nagyon részeg volt.

"Két éve idegösszeomlást kaptam a verbális terror miatt, még a pszichiátriára is bevittek" – folytatta Zsuzsa. "Hogy ki temeti el Árpit? Fogalmam sincs. Azért, mert más üti agyon, én temessem el? Azt már nem. Tizenegy éve dolgozom ezért a házért, biztos nem fogok utcára kerülni."

A Fejér Megyei Főügyészség szerint a gyanúsított tudta, hogy a sértett halála esetén a ház az anyjáé lesz. Kérdés, a történtek tükrében valóban így történik-e.

Roland megszállottként gyűjtötte a késeket, különösen a taktikai fegyvernek minősülő darabokért rajongott. Édesanyjának mindig azt bizonygatta, hogy a horgászathoz kellenek, de az a kés, amivel megölte a szállásadóját, rendkívül alattomos és veszélyes fegyver, amit alvilági bandaharcokhoz használnak.