Október 23-án már közösen áll színpadra a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal. Márki-Zay és Gyurcsány már évekkel ezelőtt megkötötték a paktumukat, kedden már titokban együtt egyeztettek. 

Az Andrássy út és a Dózsa György út találkozásánál áll egy színpadra a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal. Az október 23-i eseményen mind Gyurcsányné, mint Márki-Zay beszédet mond majd. Ezzel Márki-Zay együtt fogja ünnepelni a 15 évvel ezelőtti rendőrterrort azokkal, akik kiadták a parancsot ártatlan emberek megveretésére - mindezt annak az útnak az egyik végén, amelynek a másik végén a rendőrterror elkezdődött.

Már évekkel ezelőtt lepaktált Márki-Zay Gyurcsánnyal

Mindez ismételten alátámasztja azt, hogy Márki-Zay már évekkel ezelőtt lepaktált a baloldallal. Emlékezetes, hogy 2018-ban úgy tudta megszerezni Hódmezővásárhely polgármesteri székét, hogy a teljes baloldal felsorakozott mögötte, amivel ő azóta is büszkélkedik, ahogy azzal is, milyen jól együtt tud működni a baloldali pártokkal - élükön Gyurcsány pártjával.

A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal megformálódásának következő eleme az volt, amikor 2021 februárjában is kiállt Gyurcsány mellett. Akkor azt mondta, tehát kérem szépen, nincs mese, a pártok meg a civilek nem civódhatnak, össze kell fogni, Gyurcsánnyal, Jobbikkal, cigányokkal, zsidókkal, mindenkivel össze kell fogni.Mindezt az alábbi videón láthatják:

A minap pedig saját maga ismerte be a baloldali Gyurcsány-show álvitájában, hogy szó sincs arról, hogy általa egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon, mindent megtesz azért, hogy baloldali kormány alakulhasson.

A Gyurcsánynéval eljátszott vitában Márki-Zay zárszóként felesküdött a baloldalra. Szó szerint ezt mondta:

Azt gondolom, hogy kellően meggyőződhettek arról, hogy bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak. Szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon.

Márki-Zay már többször tett hűségesküt GyurcsánynakForrás: MTI/Balogh Zoltán

"Azért dolgozom, hogy a DK a legerősebb kormánypárti frakció legyen"

Márki-Zay Péter nemcsak, hogy nem tervez konzervatív kormányzást, de egyenesen azért küzdene, hogy az ellenzék 2022-es választási győzelme esetén a Gyurcsány-párté legyen a legerősebb frakció.

Azért dolgozom, hogy a DK a legerősebb kormánypárti frakció legyen  

- mondta Márki-Zay. Felidézte, már közel egy évvel ezelőtt folytatott beszélgetésük során leszögezte Gyurcsány Ferencnek:

Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen. A DK-ból akkor lesz kormánypárti, és nem ellenzéki frakció, hogyha még a DK-s szavazók is rám szavaznak 

- tette hozzá. 

Titkos egyeztetés

Gyurcsány és Márki-Zay kedden pedig már titkos találkozót tartott, hogy véglegesítsék a paktumukat. Ez annak fényében érdekes, hogy június 7-én a Népszavának még azt mondta Márki-Zay, hogy „a pártok továbbra is próbálnak kisiklani az előválasztás alól egy csomó helyen, és a nyílt demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban előre lezsírozni az eredményt". Most pedig Márki-Zay titokban egyeztetett Gyurcsánnyal. Mindez világosan mutatja, hogy összeállt a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal. 

A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal pedig mindezek után október 23-án közösen áll majd színpadra. Annak fényében pedig, hogy 15 évvel ezelőtt, pont október 23-án csúcsosodott ki a gyurcsányi rendőrterror, azt mutatja, hogy Márki teljesen egyetért a baloldal összes intézkedésével és korábbi tetteivel, mivel hajlandó együtt beszélni Gyurcsánynéval.