Így hízeleg Márki-Zay Péter Gyurcsánynak: még az őszödi hazugságbeszédet is megvédi - videó

Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, montázs
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter májusban egy Facebookra feltöltött videóban bizonygatta hűségét Gyurcsány Ferencnek. A baloldali politikus többek között arról beszélt, hogy a Gyurcsány-kormány alatt ugyan volt korrupció, de ő nem tud arról, hogy a bukott miniszterelnök ebben részt vett volna. Ezt követően pedig a baloldali narratíva szerint kijelentette, hogy az őszödi hazugságbeszéd valójában egy szembenézés volt a szocialista párt hibáival, vagyis kiállt a hazug igazságbeszéd-legenda mellett.
Vágólapra másolva!

Az előválasztási komédia győztese, a baloldal miniszterelnök-jelölje régóta szolgálja ki Gyurcsány Ferenc érdekeit, és ahol teheti, meg is védi főnökét. Hiába bizonygatja azt, hogy ő valójában egy konzervatív politikus, ez egyszerűen hazugság. Márki-Zay részéről mindez egy kommunikációs fogás, amivel a jobboldali szavazókat akarja megnyerni, hiszen a Gyurcsány-terror óta annyira lecsökkent a baloldali szavazók száma, hogy velük képtelenség választást nyerni.

Márki-Zay a videójában arról is beszél, hogy Gyurcsány Ferencnek van annyi pénze, hogy nem szorul rá semmilyen korrupcióra, arra viszont már nem tér ki, hogy mégis miből és hogyan halmozta fel a bukott miniszterelnök elképesztő vagyonát.

Egyszerűen elintézi a dolgot annyival, hogy mivel ő nem tud róla, ezért nem is történhetett, valamint Gyurcsánynak van elég pénze, az meg ne érdekeljen senkit, hogyan szerezte.

Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Kovács Tamás/Mohai Balázs

A Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltje nem most bizonygatta először hűségét nagy nyilvánosság előtt. Márki-Zay a Spirit FM egyik műsorában emlékezett vissza arra a pillanatra, amikor Gyurcsány Ferenccel tárgyalt: Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen" - idézte fel hűségesküjét.

Azt is beismerte már, hogy semmilyen hatalma nincs, hiába ő a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Az RTL-en például többször is kijelentette, hogy a baloldali listát nem ő állítja össze, abba neki nincs beleszólása.

Márki-Zay hűségének viszont meglett a jutalma. Gyurcsány Ferenc rájött, hogy Karácsony Gergellyel nem lehet választást nyerni, miután a főpolgármester gyakorlatilag romba döntötte Budapestet, és rengeteg szavazót veszített alkalmatlansága miatt. Éppen ezért egy másik bábját tolta a kegyvesztett Karácsony Gergely helyére, méghozzá az álkonzervatív Márki-Zay Pétert, aki így a baloldal címerállata lett.

Márky-Zay megpróbálja becsapni a szavazókat, miközben már rég ismert, hogy amennyiben ő nyerné meg a választásokat, azzal Gyurcsány Ferencet juttatná hatalomra.

A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal pedig visszahozná a 2002 és 2006 közötti időszakot, a rendőrterrort, az adó- és rezsiemelést, valamint ismét elvenné a nyugdíjasok és a családosok megélhetését.