Márki-Zay Péter elismerte: nem szólhat bele, kik lesznek a baloldali listán - videó

Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, montázs
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter, miután Karácsony Gergely bukása után győztesen került ki az előválasztási komédiából, folyamatosan azt próbálja elhitetni, hogy ő konzervatív, és valójában legyőzte Gyurcsányt. Ezért próbált titokban tárgyalni Gyurcsánnyal, de a baloldal vezetője leleplezte, hogy mindenki számára világos legyen, továbbra is ő diktál. Ráadásul a karrierbaloldali Márki-Zay több nyilatkozatában is bizonyította, hogy még saját kampányának sem ura, Gyurcsány utasításait követi. Több példát is mutattunk már, most nézzük meg azt a részletet, ahol elismeri: semmi hatása nincs arra, kik kerüljenek fel a baloldali listára. 
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter már a második előválasztási vita alkalmával elszólta magát, amikor arról kérdezték, hogy a baloldali lista összeállításakor lesz-e bármilyen női kvóta. A baloldali politikus hebegve-habogva, látszólag teljes zavarban válaszolt a kérdésre kijelentve:

A műsorvezető megpróbált mentőövet dobni Márki-Zay számára. Megkérdezte tőle még egyszer, hogy lesz-e női kvóta.

"Nincsen. Nem én vagyok, bocsánat, a listát nem én állítom össze." - jelentette ki Márki-Zay, aki ezzel elismerte, az egész látszólagos keménykedése színjáték volt, valójában semmilyen hatalma nincs, még a listáról sem ő dönt, hanem főnöke, Gyurcsány Ferenc.

Márki-Zay Péter, az álkonzervatív baloldali politikus Forrás: MTI/Mónus Márton

Persze erről már a bukott miniszterelnök is beszélt egy nemrég közzétett videójában, amely az őszödi beszéd második felvonásának tekinthető. A DK elnöke akkor azt mondta, az előválasztás egyetlen lényeges kérdése az volt, hogy melyik párté lesz majd a legnagyobb frakció egy esetleges baloldali győzelem esetén, és mivel a DK lett ez, így ők jelölhetik ki a miniszterelnököt.

"Ha többségünk van a parlamentben, akkor majd mi (a DK - a szerk.) választhatunk kormányfőt"– fogalmazott Gyurcsány,

utalva arra, hogy az országgyűlés választ miniszterelnököt, így pedig a DK lenne a legerősebb frakció egy esetleges baloldali kormány esetén, gyakorlatilag Gyurcsány Ferenc dönthetne arról, hogy kit neveznek ki, függetlenül attól, hogy az előválasztási komédián milyen eredmény született.

Korábban az Origo beszámolt róla, hogy Márki-Zay Péter a saját elmondása szerint is hűségesküt tett Gyurcsány Ferencnek. A baloldali miniszterelnök-jelölt azért dolgozik, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen. Márki-Zay a Spirit FM egyik műsorában emlékezett vissza arra a pillanatra, amikor Gyurcsány Ferenccel tárgyalt:

- idézte fel hűségesküjét.

Márki-Zay folyamatosan jobboldalnak akarja feltüntetni magát, azonban a valóság az, hogy aki mögött a teljes baloldal felsorakozik, és a baloldal direktíváját követi Gyurcsány Ferenc utasítására, az nem lehet jobboldali politikus, hiszen egy jobboldali politikus sosem kötne szövetséget azzal a Gyurcsány Ferenccel, aki tönkretette az országot, lovasrohamot vezényelt békés tüntetőkre és civilek szemét lövette ki.

Gyurcsány Ferenc választja ki majd a miniszterelnököt Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az, hogy Márki-Zay nyerte az előválasztási komédiát pusztán annyit jelent, hogy Gyurcsány Ferenc felismerte, le kell cserélnie Karácsony Gergelyt, mivel a főpolgármester rövid idő alatt teljesen lezüllesztette Budapestet, emiatt pedig jelentősen visszaesett a népszerűsége.

Gyurcsány így egy másik bábot jelölt ki, Márki-Zay Pétert.

A Gyurcsány-Márki-Zay féle baloldal visszatérne a 2010 előtti gyökerekhez, vagyis ismét a rendőrterroré, az emberi jogok eltiprásáé, a rezsi és adóemelésé, valamint a nyugdíjasok és a családosok kizsákmányolásáé lenne a főszerep. Most ugyanaz a baloldali politikai elit próbálja megragadni a hatalmat, amely 2010 előtt csődbe vitte az országot.