Varsói és budapesti székhellyel, szuverenista konzervatív erők összefogásával jött létre a Szövetség a Közjóért (Alliance for the Common Good - ACG) a magyar fővárosban. Az alapító lengyel és magyar résztvevők mellett, a szövetséghez csatlakozó olasz, cseh és szlovák partnerek is jelen voltak a szervezet megalakulásakor - áll az Alapjogokért Központ közleményében.

Azért hívtuk életre a Szövetséget, hogy azért az Európáért küzdjön, mely civilizációnk nagyságát adta

– mondta a sajtótájékoztatón Szánthó Miklós. A Központ igazgatója szerint

küzdelemről kell beszélnünk, „hiszen újra az ideológiai hidegháború korát éljük", az „Isten, haza, család" gondolatisága átfogó támadás alatt áll.

Szánthó, aki az ACG alelnöke is, egyben rámutatott: globalista-föderalista és szuverenista-lokalista erők állnak szemben egymással – és miközben

mi itt Közép-Európában legyőztük a marxizmust, addig annak egy megújított változata győzelemre jutott Nyugaton.

Ez vezet a baloldal identitáspolitikai őrületéhez, de ahhoz is, hogy a nyugati, névleg még kereszténydemokrata erők először feladták minden elvüket a hatalomért, majd magát a hatalmat is elvesztették. Ez viszont azt is jelenti, hogy ami az igazi Európából megmaradt, az itt van Közép-Európában. Ennek megőrzéséért fog síkra szállni az ACG is.

Forrás: Alapjogokért Központ

Európa különböző részeiből érkező szervezetek egyetlen célból gyűltek össze ma Budapesten - hogy közös koalíciót hozzanak létre az igazi értékek, a szuverenitás, az emberi jogok, a véleménynyilvánítás szabadsága és a tudományos szabadság védelmében

– mondta Pawlowska, az újonnan alapított szervezet elnöke. Kitért arra is, hogy az ACG határozottan ellenzi az emberi jogok relativizálását és felhasználását az emberiség ellen.

Nem elég egyedül cselekedni – ahhoz, hogy valamit valóban megváltoztassunk, együtt kell cselekednünk. Mától a hangunk sokkal erősebb lesz. Kezdeményezésünk nyitott az új tagok előtt

– buzdított csatlakozásra Pawlowska.

Forrás: Alapjogokért Központ

A sajtótájékoztató végén a ACG tagszervezetei, így Tymoteusz Zych, az Ordo Iuris alelnöke, Kovács István, a Központ stratégiai igazgatója, Patrik Daniska, a szlovák Emberjogi- és Családpolitikai Intézet vezetője, Francesco Giubilei, a Nazione Futura olasz think-tank elnöke és Jan Gregor, a cseh Szövetség a Családért szervezet alelnöke egy kerekasztal-beszélgetésen részletezték: a szövetség nem csak tudományos, szellemi téren, konferenciák, kutatások szervezésével lesz jelen, de gyakorlati, politikai síkon is tenni fog a józan ész védelme érdekében.

A szervezet weboldala itt érhető el.