Maszkban, baseball ütővel, és vasrudakkal támadt hét férfi egy bácsalmási ház lakóira egy korábbi sérelem miatt. Megtervezett akció volt, mindenkinek megvolt a dolga. percekig ütötték áldozataikat, mielőtt elmenekültek.

A férfiak 2020. június 28-án este együtt iszogattak egyikük bácsalmási lakásán. Eközben arról beszéltek, hogy egy ismerősüket és a társaságában lévő férfit két nappal korábban idegenek megverték.

Forrás: Ügyészség

Az egyik férfi megtudta, hogy a bántalmazók helybéliek voltak. Elhatározták, hogy az éjszaka elmennek a házhoz és bosszúból megverik az ott lakókat, akikről úgy gondolták, hogy ők voltak az ismerősük bántalmazói.

Forrás: Ügyészség

A hét férfi baseball ütővel, seprűnyelekkel és vasdarabbal felszerelkezve, arcukat maszkkal eltakarva, több csoportban közelítették meg a házat. Ketten az utcán figyelték, míg a többiek a kaput és a bejárati ajtót betörve berontottak a házba. Ketten a ház előterében maradtak azért, hogy visszatartsák a lakókat, ha azok a belső részből menekülni próbálnának. Ezalatt három társuk

percekig ütötte-verte a lakókat. Az ablak betörésével és a szobaajtó megrongálásával ház tulajdonosának 150 ezer forint kárt okoztak.

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség a hét férfit felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértéssel, és könnyű testi sértéssel, illetve rongálással vádolja és ezért közülük öt férfival szemben börtönbüntetés, két társukkal szemben pedig felfüggesztett börtön kiszabását javasolta.

Forrás: Ügyészség