Engem Galambos Lajos keresett meg sms-ben, hogy sürgősen találkoznunk kellene - állítja az ügyvéd

Vágólapra másolva!
Felesége szinte tönkrement, ő pedig 13 kilogrammot fogyott az alatt a 60 nap alatt, amit rács mögött töltött – állítja dr. Puskás Ferenc ügyvéd, aki gyanúsított Galambos Lajos ügyében, ugyanis a hatóság szerint elvállalta a befolyással üzérkedés bűncselekménnyel kapcsolatosan egy kölcsönszerződés szerkesztését.
Vágólapra másolva!

A jogi szakember úgy érzi, az ügyről eddig beszámoló Lajcsi nyilatkozataira neki is reagálnia kell.

A közműlopásért elítélt mulatós zenészt a nyáron kereste meg két férfi, hogy 200 millió forintért cserében elintézik, hogy a zenész a még le nem zárt büntetőügyében csak felfüggesztett szabadságvesztést kapjon. Ekkor került képbe az ügyvéd, akit Galambos elmondása szerint az elkövető ajánlott neki, hogy átvegye a védelmét.

– Kész lettem volna vállalni a zenész védelmét, amennyiben iratokat látok. Engem Galambos keresett meg sms-ben, hogy sürgősen találkoznunk kellene. Én soha nem kerestem őt, ő jelentkezett három alkalommal is. Így jött létre a találkozás is egy velencei étteremben, ahol a beszélgetésünket, miként utólag megtudtam, Galambos rögzítette.

Nagyon hálás vagyok neki ezért, mert a felvételről készült leírás a valótlan állítását cáfolja.

A velencei megbeszélést követően szintén Lajcsi kezdeményezte a találkozót, amelynek helyszíne a sukorói irodám volt. Galambos ide már bedrótozva érkezett, itt jelen volt a befolyással üzérkedés elkövetője is. Nagyon szerencsésnek érzem, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kitűnő, gyors felderítő munkája része volt a lehallgatás, ami nem olyan színes történetről árulkodik, mint amiről Galambos mesél, viszont bizonyítja az ártatlanságomat - mondta a Blikknek dr. Puskás Ferenc.

Az ügyvédet lelkileg megviselte, hogy besározódott a neve,

még az is megfordult a fejében, hogy elköltözik Sukoróról. A korábban hajóskapitányként is dolgozó férfi a nyomozás lezárásáig nem hagyhatja el Fejér megyét, reméli, megszüntetik az ellene folyó eljárást. Az ügyvédi kamara a felfüggesztését megszüntette, már tárgyalhat büntetőügyekben, de mint mondja, lelkileg még nincs rendben, a hangos, fémes zajok a zárkaajtó zajára emlékeztetik.