Jövő héttől már nem vagy főpolgármester - így fenyegetőzik Gyurcsány, ezt maga Karácsony Gergely mondta

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél ellenzék főpolgármester-jelölt kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása polgármesterjelölt politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY vála
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Interjút adott Karácsony Gergely, aki a katasztrofális városvezetői „teljesítménye" és a ki tudja már, hányadik hazugsága miatt megbukott, ennek következtében pedig főnöke, Gyurcsány Ferenc félreállította. A bukott főpolgármester a Jelen nevű baloldali hetilapnak adott nyilatkozatának lényege, hogy kerülőszavakkal, de tulajdonképpen elismerte: ő csupán Gyurcsány Ferenc bábja, akit a főnöke rángat dróton. Karácsony már múlt héten is beszélt arról, hogy Gyurcsány SMS-ekben zsarolja, de később aztán visszakozott, dacára annak, hogy a főnöke engedélyt adott neki az SMS-ek nyilvánosságra hozatalára. Magyarul: ahogy oly gyakran, Karácsony megint összevissza kezdett beszélni. Most viszont arról beszélt, Gyurcsány konkrétan azzal fenyegette, hogy ha nem engedelmeskedik neki, akkor „jövő héttől már nem lesz főpolgármester", illetve „akkor majd beszélünk, fölrobbantjuk az egészet", utalva arra, hogy a bukott miniszterelnök a markában tartja Karácsonyt, és Budapest éléről is éppen úgy eltávolíthatja el őt, ahogy kirúgta az „előválasztási" kutyakomédiából és lecserélte Márki-Zay Péterre.
Vágólapra másolva!

Karácsony először október 13-án, Soros György 444 nevű blogjának nyilatkozva beszélt arról, hogy:

Karácsony Gergely Fotó: Csudai Sándor - Origo

Magyarán:

Karácsony ezzel akkor elismerte, hogy ő Gyurcsány bábja, akit a baloldal főnöke zsarolással fegyelmez.

Nem váratott magára sokat Gyurcsány reakciója sem, a baloldal főnöke a közösségi oldalán még aznap – sokat sejtetően – azt írta: „mintha a mai lenne az utolsó nap, úgy jön felszínre ez is, az is. Pedig lesz holnap. Biztosan tudom", majd közölte,

Nemsokára Karácsony a baloldali Klubrádiónak nyilatkozva megerősítette, hogy

vannak ilyen SMS-ek a birtokában, de dacára a gyurcsányi felhatalmazásnak, nem kívánja azokat nyilvánosságra hozni.

Szó szerint ezt mondta: „Fenntartva azt, hogy van néhány ilyen SMS a telefonomban, inkább azt gondolom, hogy nem most kell erről beszélgetnünk. Az kétségtelen, hogy nekem nem szimpatikus az a helyzet, ami kialakult, ismerem a polgármester társaimat, tudom, hogy milyen politikai nyomás alá helyezik őket a koalíciós partnereik."

Rá egy napra az ATV Egyenes beszéd című műsorában viszont azt mondta, hogy Gyurcsány igazából nem is zsarolta meg őt.

– közölte Karácsony, majd hozzáfűzte: „Ezek inkább fenyegetőzések, amikből soha nem lett semmi. Nem, nem, ezt nagyon határozottan szeretném mondani. Ezek politikai játszmák, beszólogatások. Semmiképp sem olyan, amivel bíróságra kéne menni."

Mivel Karácsony nem jogász végzettségű, ezért fogalma sem lehet arról, hogy mi számít büntetőjogi kategóriának, és mi nem, de most nem ezen van a lényeg. Sokkal inkább, hogy összevissza beszélt.

Ami a fontos, az a következő:

Nagyjából egy héttel vagyunk azt követően, hogy kiderült, az előzetes tervek dacára Karácsonyból nem lesz baloldali miniszterelnök-jelölt, mivel a katasztrofális városvezetői „teljesítménye" és a ki tudja már, hányadik hazugsága miatt megbukott, ennek következtében pedig főnöke, Gyurcsány Ferenc félreállította.

Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Kovács Tamás

Karácsony féltve azonban a másik pozícióját – a budapesti főpolgármesteri tisztségét – nem hozta nyilvánosságra a zsaroló SMS-eket.

Ezt pedig Karácsony maga ismerte el a Jelen című baloldali hetilapnak adott október 21-i interjújában.

Az ATV által szemlézett anyagból kiderül: Karácsony először is azt mondta, hogy Gyurcsány zsarolása „büntetőjogilag nem releváns", ismét azt a hamis látszatot keltve ez által, mintha értene a büntetőjoghoz.

Az újságírónak arra a kérdésére válaszolva, hogy

„ezek arról szóltak-e, hogy jövő héttől nem lesz esetleg főpolgármester", Karácsony úgy reagált, hogy „igen, például".„Akkor majd beszélünk, fölrobbantjuk az egészet"

– részletezte Gyurcsány zsarolási technikáját.

Ebből mindenki számára egyértelművé válhat, hogy Gyurcsány a markában tartja Karácsonyt, akit (ha éppen ehhez van kedve) különböző zsarolási technikák segítségével – egy báb módjára – a kénye-kedve szerint dróton rángat.