Márki-Zay Péter beismerte, hogy beengedné a migránsokat

Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, montázs
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter, a Gyurcsány-show győztese tegnap a radikális baloldali CNN csatornának adott interjút, ahol beismerte, hogy be fogja engedni a migránsokat Magyarországra. Korábban Gyurcsány előző jelöltje, Karácsony Gergely is pontosan ilyen nyilatkozatot tett, ő egy német újságnak. Egyértelmű: ahogy valakit jelöltté tesz a Gyurcsány-féle baloldal, azonnal hűségesküt tesz a migráció támogatása és határok megnyitásának politikája mellett.  Ezt tette Karácsony, és ezt teszi most Márki-Zay is.
Vágólapra másolva!

"Amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk" - fogalmazott a baloldali miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay tehát ismét bebizonyította: csupán kommunikációs fogás volt a részéről, hogy jobboldalinak és konzervatívnak állítja be magát. A valóság az, hogy ott folytatja, ahol Karácsony Gergely abbahagyta, a szerepcsere nem változtat az eredeti forgatókönyvön.

Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Kovács Tamás/Mohai Balázs

Az, hogy Márki-Zay nyerte az előválasztási komédiát, csupán amiatt történt meg, mert Gyurcsány Ferenc felismerte, hogy Karácsonnyal nem fog tudni győzni, hiszen Budapest főpolgármestere egyre népszerűtlenebb, miután rövid idő alatt lezüllesztette a fővárost. Emiatt Gyurcsány úgy döntött, hogy egy másik hűséges bábra cseréli a kegyvesztett Karácsonyt. Arról pedig semmi kétség nem lehet, hogy Márki-Zay is Gyurcsány Ferenc embere, hiszen ezt ő maga is elismerte.

Márki-Zay és Gyurcsány még évekkel ezelőtt kötött politikai szövetséget:

"Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen" – emlékezett vissza Márki-Zay Péter a Spirit FM egyik műsorában arra a pillanatra, amikor Gyurcsány Ferenccel tárgyalt.

Nemrég pedig saját magát leplezte le, amikor kijelentette, hogy

„Hol mondana ilyet egy jobboldali politikus? Milyen jobboldali dolgozna azért, hogy a DK-é legyen a legnagyobb frakció? Mely jobboldali politikus dolgozna a posztkommunisták hatalomba kerüléséért?" - mondta Márki-Zay hűségesküjére reagálva Dömötör Csaba államtitkár az országgyűlésben.

Deák Dániel Facebook-bejegyzésében idézte fel, hogy Karácsony Gergely még baloldali miniszterelnök-jelöltként augusztusban a német Die Zeitnak azt nyilatkozta: „a menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra", mert „ezzel nem tudunk választást nyerni."

Most Márki-Zay Péter, újdonsült baloldali miniszterelnök-jelöltként a CNN-nek az alábbiakat mondta: „amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk."

Ahogy tehát elmondtuk: korábban Gyurcsány előző jelöltje, Karácsony Gergely is pontosan ilyen nyilatkozatot tett, ő egy német újságnak. Egyértelmű: ahogy valakit jelöltté tesz a Gyurcsány-féle baloldal, azonnal hűségesküt tesz a migráció támogatása és határok megnyitásának politikája mellett. Ezt tette Karácsony, és ezt teszi most Márki-Zay is.