Közel 240 ezer lakossági és 7 ezer egyéb fogyasztónál kapcsolta be a távfűtést Budapesten a FŐTÁV.

A FŐTÁV szeptember 15. és október 15. között ütemezetten indította el a fűtésszolgáltatást. Ez az ügyfelek 77 százalékánál már helyszíni beavatkozás nélkül, távfelügyelet segítségével történt.

A nyári időszakban számos tervezett távvezeték-karbantartási munka és beruházás is lezajlott. Új fogyasztók hálózatra kapcsolása mellett sor került a szolgáltatás szüneteltetését igénylő hibajavításokra, valamint a leginkább elöregedett vezetékszakaszok és szerelvények cseréjére. A karbantartási, beruházási, felkészülési és ellenőrzési tevékenységre a FŐTÁV idén eddig összesen csaknem egymilliárd forintot fordított.

Elkezdődött a fűtési szezon BudapestenForrás: Shutterstock

Mint írták, rendkívül fontos hangsúlyozni, hogy a teljeskörűen bekapcsolt budapesti távfűtés a lakott városrészekben semmilyen többlet-környezetterhelést nem eredményez, ami különösen a sűrűn lakott városrészek életminősége szempontjából jelentős. A budapesti távhőrendszerek jelenleg is évente csaknem 230 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást takarítanak meg.

A folyamatban lévő, illetve tervezett távvezetéki és hőforrásokhoz kapcsolódó fejlesztések hosszú távú eredményeként újabb, akár 150-170 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátás maradhat el évente - jelezték.