Egy hajdúnánási férfi légpuskával lőtt rá az ismerősére, akivel régóta rossz a viszonya. Az ismerőst a lábán érte a lövés, amit a mobiltelefonja felfogott.

A férfi tavaly július 5-én, hajnalban telefonon veszett össze az ismerősével, akivel évek óta haragos viszonyban állnak. Kölcsönösen fenyegették egymást, majd a férfi azt mondta az ismerősének, hogy verekedjenek meg. Erre az ismerős oda is ment a férfi házához.

A 44 éves férfi egy faléccel fogadta az ismerősét, majd visszament a házába és köveket, kavicsokat kezdett dobálni felé. Ezek után elővette a légpuskáját és rálőtt a haragosára.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A lövedék a combján találta el az ismerősét, de nem sérült meg, mert a zsebében tartott telefonja felfogta a lövedéket. A telefon viszont összetört. 

Az ügyészség tavaly decemberben emelt vádat a férfit ellen garázdaság miatt. A bíróság tárgyalás nélkül 336 ezer forint pénzbüntetésre és 200 óra közmunkára ítélte. A végzés után a férfi, határon időn belül kérelmezte, hogy tartsanak tárgyalást az ügyben.

Az előkészítő ülésen a férfi tagadta a tettét és kérte, hogy tartsanak tárgyalást. Később, az eljárás közben a férfi mégis bűnösnek vallotta magát. A bíróság végül 132 ezer forint pénzbüntetésre, valamint 312 óra közmunkára ítélte a férfit. A döntés jogerős.