Hazugság, hogy Márki-Zay leváltotta az ellenzéket - mondta legújabb videójában a rapper Dopeman.

Dopeman is kommentálta a legújabb belpolitikai fejleményeket - írja a Mandiner. A rapper főleg abba az elmúlt napokban teret kapó narratívát bírálta, hogy Márki-Zay győzelme ellenzékváltást jelente. Ezt az értelmezést Puzsér Róbert mellett Pottyondy Edina és VV Zsolti is terjesztette saját felületén.

Dopeman szerint azonban az ellenzékváltás – amit Márki-Zay is említett győzelmi beszédében – egy hazugság. Úgy véli, Márki-Zay akkor beszélhetett volna ellenzékváltásról, ha egy esetleges második fordulós vereség után kilépett volna az összefogásból, és elindított volna egy mozgalmat egy másik hozzáállással.

Ehhez képest Márki-Zay besimul az összefogásba, és megköti a maga alkuit a hatalom megszerzése érdekében.

Értem én, hogy nem tetszik sokaknak, hogy Gyurcsány emberének nevezik, és valószínűleg neki sem tetszik, és nem érzi magát Gyurcsány emberének, de egész egyszerűen nem tud más lenni. Ennek oka, hogy az az alapvető politikai erő, amelyre támaszkodni tud majd, az a Gyurcsány által van befolyásolva – jelentette ki Dopeman.

Hozzátette Márki-Zaynak üzenve: ha a hódmezővásárhelyi polgármester nem akar Gyurcsánnyal kormányozni, ki kellene lépnie az összefogásból.

„Lépj ki, Péter! És akkor alátámasztod azokat a reményeket, amiket olyan nagy szellemek táplálnak veled szemben, mint Puzsér Róbert, Pottyondy Edina, és VV Zsolti" – mondta a rapper.

A videó itt nézhető meg: