Egy 24 éves férfi lopott benzinkútról, kifosztott egy alvó embert a HÉV-en, valamint betört pincékbe és üzletekbe is Szentendrén.

Szeptember 19-én egy szentendrei benzinkútra bement egy fiatal férfi és a társa. Az egyikük elterelte az alkalmazott figyelmét, a társa pedig ellopott egy promóciós szatyrot, dobozt, két hosszabbítót, valamint több, mint 50 dobozos sört, alkohol menteset is. 

Forrás: Police.hu

A rendőrök egy hónappal később sorra kapták a bejelentéseket kifosztásokról és lopásokról. Egy HÉV-en utazó, alvó férfi zsebéből eltűnt a tárcája, néhány nappal később egy pincesor ajtaját befeszítve fűkaszákat és láncfűrészeket vittek el, nem sokkal ezután betörtek egy üzletbe, ahonnan egy elektromos kisautót loptak el.

Október 20-án a rendőrök egy 24 éves férfit fogtak el a helyi lakótelepen, aki összefüggésbe hozható volt a lopásokkal.

A segédmunkás férfi a vallomásában részben beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy A játékboltba én mentem be, onnan elloptam egy játékautót és hazavittem, de mivel ittam, ezért nem emlékszem semmire sem. Állítása szerint nem lopott bankkártyákat, azokat találta, de nem tudta használni, ezért kidobta.

A rendőrök az ellopott tárgyak egy részét megtalálták. A letartóztatásban lévő férfi ellen lopás, csalás és kifosztás miatt indítottak eljárást.