1956 egy nagy, ma is tartó, Magyarország szabadságáról szóló háború hősies pillanata volt - mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton, a csepeli Királyerdei Művelődési Házban, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Németh Szilárd hozzátette: a háború arról szól, Magyarország önálló, szabad országként vagy egy internacionalista baloldali birodalom gyarmataként él-e. 

A kommunisták 1956-ban a szovjetek segítségével leverték a magyarok szabadságharcát. Utódaik, a Gyurcsány-féle baloldal fojtotta vérbe a békés megemlékezést a forradalom 50. évfordulóján, és most ugyanez a Gyurcsány és ugyanaz a baloldal akar visszatérni a hatalomba - fogalmazott.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkáraForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Bruzák Noémi

2022-ben ránk vár, hogy a történelem süllyesztőjébe küldjük azokat, akik tönkretették az országot, akik rátámadtak a saját népükre, akik saját hatalmukért ma is feladnák Magyarország szabadságát, hogy újra egy internacionalista baloldali birodalom gyarmatává tegyék" - jelentette ki.