Bige László vörösbáró pénzeli a Gyurcsány-Márki Zay-féle baloldalt

Bige László, a baloldali milliárdos
Bige László, a baloldali milliárdos
Vágólapra másolva!
Évek óta tartó vizsgálat eredményeként Bige László baloldali milliárdos a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH) rekordnagyságú, 14,1 milliárd forintos bírságot kapott.  A vörösbáróhoz köthető cégek ugyanis árkartellbe kezdtek. A GVH megállapította, hogy Bige céghálózata, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportjának több tagja éveken keresztül korlátozta a piaci versenyt és az importot. Bigéről idén tavasszal kiderült, hogy a baloldal egyik finanszírozója. Nemrég pedig egy rádióbeszélgetésben egyértelművé tette, hogy számára természetes az, hogy megad minden támogatást a baloldalnak. A baloldali milliárdos a rádióbeszélgetésben kiemelte, hogy kiválónak tartja a Gyurcsány-Show miniszterelnök-jelötjeit.
Vágólapra másolva!

Bige László, a baloldal legújabb hazai finanszírozója nagyon különös életutat bejárva, a baloldali kapcsolatai révén emelkedett a leggazdagabb magyarok közé.

Bige László Forrás: MTI/Balázs Attila

Hogy milyen módszerekkel, arról sokat elmond a mostani rekordbírság is. Hogy Bige pontosan mit csinált, arra rövidesen visszatérünk, de most nézzük politikai kapcsolatait és azt, hogyan kötődik a baloldalhoz a Gyurcsányékat nyíltan támogató baloldali milliárdos.

Bige László a baloldali kormányoknak köszönhetően gazdagodott meg

Bige László kizárólag akkor tudta jelentősen bővíteni a vagyonát, amikor baloldali kormányok voltak hatalmon.

Ahhoz a baloldali milliárdos nemzedékhez tartozik, melynek tagjai a Horn-kormány alatt kerültek be a leggazdagabbak közé.

Az 1990-es években eleinte főként kereskedelmi tevékenységet folytatott. Ekkor jelentős portfólió bővítésbe kezdett Horn Gyula miniszterelnök segítségével. A Tiszamenti Vegyiművek (TVM) privatizációjánál több próbálkozás után, nagy nehézségek árán megszerezte a céget, miután a hírek szerint Horn Gyulánál sikerült lobbiznia ennek érdekében.

Bige a kilencvenes évek végére egy sor, komoly politikai kapcsolatot is szerzett.

Többek között kiderült, hogy évekig egy társaságba járt Medgyessy Péterrel.

Medgyessy Péterrel sokáig egy társaságba járt a baloldali milliárdos Forrás: MTI/Soós Lajos

2002-ben sikerült megvásárolnia a Péti Nitrogénműveket (PNM). A műtrágyagyártással foglalkozó cég megszerzése volt Bige egyik legfontosabb ügylete. A később felvirágzó műtrágyagyártás eredményeként Bige bekerült a leggazdagabb magyarok közé.

Elérte azt a baloldali kormányoknál, hogy vámok védjék az importőröktől. A vörösbáró a Medgyessy-Gyurcsány-kormányok számára kedvező intézkedései miatt pedig a műtrágyagyártáshoz szükséges földgázhoz óriási kedvezményekkel jutott hozza.

A Nitrogénművek Zrt., korábban péti Nitrogénművek gyára Forrás: MTI/Nagy Lajos

A baloldali kormányok intézkedései révén Bige vállaltcsoportja gyártási monopóliumra tett szert, az országban egyetlen konkurens műtrágya-előállító sem maradt.

A több zavaros ügybe keveredő baloldali milliárdos az utóbbi időben megfenyegette az igazságszolgáltatást és az ellene nyomozó hatóságokat is.

Mivel rengeteg vizsgálat zajlik ellene, így valószínűleg ígéretet kapott arra, hogy a Gyurcsány-Márki Zay féle baloldal megválasztása esetén megszüntetik a nyomozásokat.

Tavasszal ugyanis egy baleset következtében véletlenül lelepleződött, amikor Horn Gáborral, a baloldal háttéremberével folytatott titkos megbeszélést.

Horn Gábor Bige László nyírségi birtokáról fordult ki, amikor balesetet szenvedett gépjárművével.

Horn Gábor idén balesetet szenvedett autójával akkor, amikor Bige László nyírségi birtokáról fordult ki Forrás: Origo

Gyurcsány egykori államtitkára fontos baloldali háttérember évek óta.

Horn Gábor a baloldal háttérembere

Horn Gábor a rendszerváltástól a párt megszűnéséig az SZDSZ tagja, 1994-től 2010-ig a párt országgyűlési képviselője, 2002–2009 között kampányfőnöke volt.

2002 és 2008 között a Medgyessy, majd a Gyurcsány-kormányokban koalíciós egyeztetésért felelős államtitkárként dolgozott.

A Republikon alapítója és kuratóriumi elnökének szoros kapcsolatai vannak Soros Györggyel, hiszen öt éven keresztül vezette és koordinálta a Soros Alapítvány oktatási programját. Kiterjedt nemzetközi kapcsolathálózattal rendelkezik az egykori SZDSZ-es politikus.


A Horn-Bige féle találkozó bizonyítja, hogy a baloldali milliárdosnak komoly szerepet szántak a 2022-es baloldali választási kampány finanszírozásában.

A találkozó lelepleződése után egy nevetséges magyarázattal állt elő a baloldali propagandasajtó, azzal, hogy Bige László a Horn-féle Republikon Intézettől mindössze egy drága, nagymintás közvélemény-kutatást rendelt, amit megosztott a baloldali pártokkal. Egy 5 ezer fős közvélemény-kutatás ára azonban aprópénz a baloldali pártoknak, gondoljunk csak arra, hogy a baloldali előválasztási cirkuszban csak Karácsony Gergely egymaga elvert félmilliárd forintot.

Ígéretet kaphatott Gyurcsányéktól a vizsgálat leállítására Forrás: MTI

Mivel szeretné megúszni az ellene folyó vizsgálatokat, így rengeteg pénzzel szállhatott bele a baloldali milliárdos Gyurcsány-Márki Zay féle baloldal választási kampányába.

Bige László október 8-án a radikális baloldali Klubrádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy az előválasztási színjáték mindegyik résztvevőjét kiváló jelöltnek tartja.

Hozzátette, hogy támogatni is kész őket, mivel bármilyen segítséget megadna Orbán Viktor ellen.

Tegyük hozzá Bige minden támogatást meg is ad a baloldalnak, hiszen a Horn Gáborral való találkozás lelepleződésével egyértelművé vált, hogy

Bige László a Gyurcsány-Márki Zay féle baloldal finanszírozója.

Bige László véleménye szerint Gyurcsányné és Márki-Zay kiváló politikusok Forrás: facebook.com/dobrevklara

A péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa a Klubrádió kérdésére azt mondta, hogy mindenképp támogatni fogja a Gyurcsány-Show főszereplőjét:

Többször megismételte,

bármilyen segítséget kér a baloldal, ő megadja.

Következő cikkünkben részletesen bemutatjuk majd, hogy egészen pontosan mit csinált, kinek ártott jogsértő, zavaros gazdasági ügyleteivel a baloldali milliárdos, miért kapott, rekordnagyságú 14,1 milliárd forintos bírságot a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH), és részletesen írunk a százmilliárdos vagyonáról is.