Gyorsított eljárásban, minősített embercsempészet miatt állították bíróság elé azt a szerb férfit, aki augusztus 2-án kilenc szír migránst akart Ausztriába csempészni. A rendőrök Balotaszállás külterületén fogták el őket. A bíróság 2 év 8 hónap börtönre ítélte, és évekre kiutasította az országból. Az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett.

A szerb embercsempészt egy ismeretlen megbízó vette rá arra, hogy a szerb-magyar határ közelében illegália migránsokat vegyen fel, majd Ausztriába juttassa őket. A megbízó ezért 500 eurót ígért a férfinak.

 A férfi augusztus 2-án a megállapodás szerint Szerbiából Magyarországra utazott, majd a megbízójától kapott egy hétszemélyes autót a migránsok szállításához.

A férfi a kilenc szír migránst a szerb-magyar határ tompai szakaszán, két helyen vette fel.

Elindult velük Ausztria felé, de a kelebiai rendőrök Balotaszállás külterületén megállították és elfogták a migránsokkal együtt.

 Mivel lebukott, így a pénzt sem kapta meg.

Forrás: Police.hu

A rendőrök a szerb embercsempészt őrizetbe vették, majd a bíró letartóztatta. A rendőrök javasolták a bíróság elé állítását is. A kiskunhalasi ügyészség október 22-én, gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A bíróság embercsempészet miatt

2 év 8 hónap börtönre, emellett 5 év 4 hónapra kiutasította Magyarországról. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett.