Pürésítőgép darálta be egy nő karját, komoly kártérítést követel a munkahelyétől

illusztráció, mentőautó, mentő, ambulancia, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Az 59 éves Romfa Róbertné egy gesztenyepürét készítő üzemben dolgozott, amikor idén nyáron egy műszak végén kollégája hibájából a gép bedarálta a jobb karját. Az asszony eddig hat műtéten esett át, munkaképtelen lett, táppénzt viszont nem kapott a szörnyű baleset óta. 
Vágólapra másolva!

Komoly kártérítést követel munkáltatójától, a cég azonban eddig nem fizetett, mert szerintük ők minden biztonsági szabálynak eleget tettek. Az 59 éves, életre szóló sérüléseket szenvedett asszony a Blikknek azt mondta, főnökei rá akarják hárítani a felelősséget. A nyomozás még tart, az üzemben biztonsági kamera rögzítette, hogy mi történt a műszakváltásnál.

– idézte fel a tragikus pillanatokat a lapnak.

A nő éppen

a csigák közül próbálta kiszedni a maradék gesztenyemasszát, amikor egyik munkatársa elindította a gépet.

Aranka ma sem tudja, hogyan bírta ki azt az egy órát, amíg a szerkezetet szétflexelték és végre elkezdték a mentők az életmentést.

"Szerintem én ott sokkban voltam. Talán másképpen ezt nem is lehet kibírni. Azóta hatszor operáltak meg, de még mindig nem tartok sehol a gyógyulásban.

Imádtam sütni-főzni, de most csak álmodhatok arról, hogy a konyhában tüsténkedem. A munka pedig sajnos egy életre ki van zárva – mondta sírva a Blikknek.

Szerencsére a balesetet kamera rögzítette, így hamar kiderült a rendőrök számára is, hogy ki mond igazat. A nyomozás tart, nehéz volt, amikor nekem is levetítették a videót" - mondta.

Az asszony hónapok óta nem kap táppénzt. "Teljesen egyértelmű számomra, hogy Arankát komoly összegű kártérítés illeti meg – vélekedett Ikanov Gábor, az asszony ügyvédje a lapnak.

A Blikk kereste az asszonyt korábban foglalkoztató céget is, azonban kérdéseikre nem válaszoltak.

Címlapi képünk illusztráció.