A 60-as éveiben járó anya 2017-től rengeteg embernek és több cég vezetőjének hazudta azt, hogy fia daganatos beteg. A műtétre, gyógyszerek kiváltására, egészségügyi ellátások ra kért pénzt. Volt, hogy könyörgött, és volt, hogy sírt is. Igazából a fia makk egészséges, ennek ellenére, több, mint tízmilliót sikerült kicsalnia 160 embertől.

Minden esetben az anya telefonált. Síró, könyörgő hangon kérte a támogatást, többször azt állította, hogy a fia meghal, ha nem kap segítséget.

A segíteni akarok emberek 5 ezer forint és több százezer forint közötti összeget adtak.

2017-ben a fiú egy alapítványt keresett meg, amelytől támogatást kért a nem létező daganatos betegségei kezelésére. Szerződést is aláírt az alapítvánnyal, ami után az alapítvány rendszeresen utalta neki pénzt.

2018-ban orvosi igazolást kértek a fiútól, aki ekkor egy hamis házi orvosi igazolást mutatott be nekik. Az alapítvány az évek alatt közel 4 millió forint támogatást adott.

Az ügyészség 160 rendbeli csalással és hamis magánokirat felhasználással vádolja az anyát és fiát. Ha beismerő vallomást tesznek, és nem kérik a tárgyalás tartását, akkor az anyát két, fiát három év börtönre ítélik. Utóbbinak emellett egy lopásért kapott felfüggesztett büntetést is le kell ülnie.