Egy kőbányai férfi 2019 decemberében brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy anyát: többször leszúrta és megvágta egy machetével. Az is kiderült, hogy a férfi korábban, karácsonykor megerőszakolta a féltestvérét. A bíróság most életfogytiglanra ítélte.

Az akkor 23 éves férfi 2019. december 30-án a késő délutáni órákban

azzal a szándékkal csöngetett be a kőbányai társasházban lakó első emeleti szomszédjához, hogy valakit megöljön.

Forrás: Police.hu

Amikor az ott lakó anyuka az ajtót résnyire kinyitotta, a férfi egy 44 centis bozótvágó késsel többször megszúrta a háromgyermekes asszonyt. Összesen 26 sérülést találtak a testén. Az anya a helyszínen meghalt. A gyerekei bemenekültek az egyik szobába, onnan hívták a rendőrséget. A gyilkos elmenekült.

Aznap este küldött egy e-mailt a rendőrségnek, amiben azt írta, hogy: Nem tudom, hogy miért tettem, de szenvedni fogok érte, mert a gyilkosság nagy bűn.

A rendőrök a férfi lakására mentek, ahol találtak egy laptopot, egy tabletet és egy naplót, amelyben több szexuális tartalmú írás volt. A laptopján 400 pedofil képet találtak, a naplójába pedig ezt írta a támadás előtt: A Sátán segítségével megpróbálok gyilkolni, hátha sikerül.

Forrás: Police.hu

A rendőrök a támadás másnapján elfogták. Az is kiderült, hogy gyilkosság előtt, karácsonykor megerőszakolta az akkor 13 éves féltestvérét.

Forrás: Police.hu

A bíróság február 17-én gyilkosság, szexuális visszaélés és gyermekpornográfia miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.

A bíróság másodfokon egyetértett az ügyészséggel, így az elsőfokú ítéletet életfogytiglanra súlyosbította, a férfi legkorábban 30 év után szabadulhat.

Az ítélet jogerős.