Lopás és sikkasztás miatt emeltek vádat két férfi, és egy nő ellen, akik egy Debrecenhez közeli tanyáról elektronikai cikkeket, majd állatokat vittek magukkal. Az ügyészség mindhármukkal szemben felfüggesztett börtönt javasolt.

Egy Debrecen közelében élő férfi az ingatlanán lévő kisebb házba augusztusban beköltöztette nőismerősét, és annak élettársát. A lakhatásért cserébe vállalták a tanyán lévő állatok gondozását.

Augusztus 20-án este fél 10 körül a tanyán

meglátogatta őket egy ismerősük, egy fiatalabb férfi, akivel elhatározták, hogy értékeket lopnak el a telken lévő családi házból.  

Másnap este 10 körül a fiatalabb férfi egy autóval érkezett a tanyához, majd hárman egy fogóval leverték a bejárati ajtón lévő lakatot. Ezután különböző elektronikai eszközöket loptak el, összesen közel 580.000 forint értékben.

A lopott holmikat a fiatalabb férfi apja házába vitte, aki semmit nem tudott a lopásról.

Forrás: Police.hu

Röviddel éjfél után a fiatal férfi visszahajtott a tanyához, ahol a társaira bízott állatok közül összesen 11 darab, 220.000 forint értékű disznót pakoltak be a kocsiba, amivel a fiatalabb férfi elhajtott.

A debreceni rendőrök által lefolytatott nyomozás során a tulajdonos közel 800.000 forintos kára megtérült, mivel a nyomozás során az ellopott értékeket és állatokat lefoglalták, és visszaadták.

Az ügyészség a három tolvajjal szemben lopás és sikkasztás miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtön kiszabását javasolta.