Zsarolás miatt emeltek vádat egy 32 éves nő ellen, aki milliókkal zsarolta meg korábbi hitelezőjét.

A 32 éves nő még 2011-ben kölcsönt kapott egy  vállalkozóként dolgozó, gesztelyi nőtől, amelyet kamattal kellett visszafizetnie.

2020. február közepén a nő megjelent korábbi hitelezőjénél, majd titokban hangfelvételt készített telefonjáról arról a beszélgetésről, amelyben hitelezésről volt szó. A hónap második felében újból felkereste, lejátszotta a hangfelvételt, és közölte, hogy büntetőeljárást kezdeményez a kamatos hitel miatt, de ezt elkerülheti, ha kétmillió forintot fizet. A nő azt válaszolta, hogy nincs annyi pénze, de a zsaroló másnap továbbra is azzal fenyegette, hogy feljelenti. Annak érdekében, hogy békén hagyja, a hitelező 100.000 forintot ígért. A nő nem érte be ennyivel, és

folyamatosan 2 milliót követelt, mire végül a másik nő beleegyezett abba, hogy 500.000 forintot fizet. A nő március elején a pénzt átvette, de pár napon belül ismét 2 milliót követelt.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

A hónap közepére megbeszélt időpontban a hitelező

1 millió forintot adott át a zsarolónak, aki ezt is kevesellte, és követelte a tovább pénzt. Amikor a pénzzel a zsebében hazafelé tartott, a rendőrök feltartóztatták, a pénzt lefoglalták.

Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta.