Egy idős férfi a feleségével együtt hajtott a kocsijával Debrecenben. Az egyik zebrán egy gyalogos át akart menni, de félúton elesett. A férfi későn vette észre, próbálta kikerülni de a kocsija jobb oldalával elütötte. Ennek ellenére nem állt meg segíteni, hanem tovább ment. A gyalogos belehalt a sérüléseibe.

Az idős férfi 2019 novemberében, a hajnali órákban hajtott Debrecen belvárosában. Az úton volt közvilágítás, az aszfalt nedves volt. Az autóban mellette ült a felesége is, mindketten használták a biztonsági övüket.

A megengedett sebességgel az egyik bevásárlóközpont előtti kereszteződés felé tartottak, ahol a lámpák sárgán villogtak. Közben, az egyik zebrán át akart menni egy gyalogos, abban a sávban, amelyikben a férfi autózott és elesett.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Éppen próbálta felállni, amikor a férfi odaért. A sofőr próbálta kikerülni, az autót balra kormányozta, de a jobb első kerekével elütötte. Ezek után azonban nem állt meg segítséget nyújtani a gyalogosnak, továbbhajtott.

A gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy később a kórházban meghalt. Az eddigi bizonyítékok alapján a férfinak időben fel kellett volna ismernie, hogy egy ember fekszik előtte az úton, és segítenie kellett volna neki.

Az ügyészség segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a férfi ellen és azt javasolják ,hogy a bíróság ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre és tiltsa el a vezetéstől.