Egy nyugdíjas nyíregyházi férfi megelégelte, hogy rendszeresen betörnek a nyíregyházi házába, ezért áramot vezetett a bejárati ajtóba. Egy évvel később két hajléktalan be akart törni a házba, az egyiküket meg is rázta az áram.

A vád szerint a nyugdíjas családi házába többször is betörtek, ezért eldöntötte, hogy áramot vezet a bejárati ajtó kilincsébe.  Tavaly tavasszal a házban lévő konnektorba dugott egy hosszabbítót, aminek a vezetékét rákötötte az ajtó fém részére. Az így kialakult áramkört pedig egy távkapcsolóval irányította.  Amikor elment otthonról, bekapcsolta az áramot. Emiatt az ajtóban akkora feszültség volt, amivel ölni lehetett volna. A férfi az utcai kapura figyelmeztető táblát rakott ki.

Forrás: Ügyészség.hu

Idén áprilisban két hajléktalan férfi be akart törni a házba, hogy ott töltsék az éjszakát. Az egyikük betörte az ajtó üvegét, majd egy kalapáccsal akarta szétverni az ajtót.  Közben hozzáért a kilincshez, ezért megrázta az áram. Ettől megijedtek és elmenekültek a helyszínről. 

Az ügyészség emberölési kísérlettel vádolja a férfit. Azt javasolják, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság ítélje 2 év börtönbüntetésre, aminek a végrehajtását 3 évre függessze fel.