A jelnyelvet használók számára akadálymentessé vált a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíció - tájékoztatta a Fidesz szerdán az MTI-t.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írták: két fideszes politikus - Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Kósa Ádám európai parlamenti képviselő - közösen kezdeményezte az aláírásgyűjtés jelnyelvi akadálymentesítését, annak érdekében, hogy a jelnyelvet használó siket és nagyothalló emberek is csatlakozhassanak a petícióhoz. Hozzátették: ma Magyarországon több mint 60 ezer siket és nagyothalló ember él.

fotó: Talán Csaba

A Fidesz október 22-én jelentette be, hogy a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! címen indított aláírásgyűjtését Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! elnevezéssel folytatja tovább. A párt a petíciójával arra szeretné emlékeztetni a magyar embereket, hogy ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették az országot.

A Fidesz szerint az aláírásgyűjtés jelenlegi számai egyértelművé teszik, hogy az emberek nagyobb része nem akarja, hogy visszatérjen a 2010 előtti időszak. Azonban - írták - a jelenlegi politikai helyzet jó példája annak, hogy tizenkét év elteltével Gyurcsány Ferenc a Gyurcsány Show szereplői mögé bújva újra hatalmat akar.

A petíció is felhívja a figyelmet arra, hogy nem engedhetjük, hogy visszatérjen a múlt, nem hagyhatjuk, hogy ismét azok ragadják meg a hatalmat, akik egyszer már tönkretették az országot

- áll a közleményben.